CDU yargıda personel sıkıntısına dikkat çekti

Almanya'da Baden Württemberg’de (BW) ana muhalefet partisi CDU, ceza mahkemelerinde ve ceza infaz kurumlarındaki personel sıkıntısının eyaletin en önemli problemleri arasında olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
CDU yargıda personel sıkıntısına dikkat çekti

Almanya'da Baden Württemberg’de (BW) ana muhalefet partisi CDU, ceza mahkemelerinde ve ceza infaz kurumlarındaki personel sıkıntısının eyaletin en önemli problemleri arasında olduğuna dikkat çekti. Eyalet Başbakanı Winfred Kretschmann’ın bu konuyu tabi seyrine bırakmaktan ziyade, öncelikli konular arasında alması gerektiğine işaret eden CDU Eyalet Teşkilatı Başkanı Thomas Strobl, geçtiğimiz son iki yıl içerisinde bu alanda yapılan yaklaşık 70 milyon Euro’luk tasarruftan sonra, halkta koalisyon hükümetine karşı güvenlik konusunda endişeler oluştuğunu kaydetti.

Özellikle ceza infaz kurumlarındaki personel durumu ile ilgili Adalet Bakanlığı tarafından bu ay sonlarına doğru bir rapor hazırlanması bekleniyor. Eyalet koalisyon hükümetinin değişik alanlarda yaptığı reformlar bazı tasarrufları da beraberinde getiriyor. CİHAN

Yorumlar