CBÜ'de insan ticareti mağdurlarına uzman desteği eğitimi verildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nde, insan ticareti mağdurlarına uzman desteği eğitimi verildi.

Google Haberlere Abone ol
CBÜ'de insan ticareti mağdurlarına uzman desteği eğitimi verildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nde, insan ticareti mağdurlarına uzman desteği eğitimi verildi. Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi ve Aile Danışmanları Derneği işbirliğiyle düzenlenen "İnsan Ticareti Mağdurlarına Uzman Desteği" konulu eğitim programı, CBÜ Sinema Salonu’nda yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr Süheyla Sürücüoğlu, öğretim üyeleri, Manisa'da görevli sosyal hizmet uzmanları ve CBÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin katıldığı programın açılışı, Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatih Şahin tarafından yapıldı. Şahin, meselenin küresel boyutlara ulaştığını, sosyal hizmet uzmanlarının bu alanda kendilerini güçlü bir şekilde yetiştirmesi gerektiğini, bu çalışmayla bir farkındalık oluşturularak konunun topluma duyurulacağını dile getirdi. Rektör Yardımcısı Sürücüoğlu ise Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Aile Danışmanları Derneği’ne katkıları dolayısıyla teşekkür etti. Sürücüoğlu, insan ticareti suçunun insan hakları ihlâli olduğunu, konunun sosyal, hukuki ve insani boyutları bulunduğunu, çözüm için üniversite, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şube Başkanı Turgay Çavuşoğlu da konuyla ilgili film gösteriminin ardından, insan ticaretinin ulusal ve uluslararası boyutunu sayılarla aktardı. Aile Danışmanları Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi Güngör Toprak Çabuk ise insan ticareti mağdurlarının belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar ve meslek elemanlarının mağdurla yapacağı mülakatlarda izlenecek yolu uygulamalı olarak ele aldı. Çabuk, İsveç Başkonsolosluğu'nca desteklenen proje kapsamında, çeşitli illerde görevli sosyal hizmet uzmanları ve sosyal hizmet bölümü öğrencilerine ulaştıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar