CBÜ yerleşkelerinde bulunan bütün birimlerde kablosuz ağ yayını başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) yerleşkelerinde bulunan bütün birimlerde, kablosuz ağ yayını (CBU WiFi) başladı.

Google Haberlere Abone ol
CBÜ yerleşkelerinde bulunan bütün birimlerde kablosuz ağ yayını başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) yerleşkelerinde bulunan bütün birimlerde, kablosuz ağ yayını (CBU WiFi) başladı. Üniversite akademik ve idari personeliyle öğrencileri, üniversite e-posta adres ve şifrelerini girerek internete bağlanabilecek.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, yaptığı çıklamada, “CBU-WiFi, üniversitemizin bütün yerleşkelerinde, tek bir yayın adıyla bütün öğrencilerimize ve personelimize internet erişimi sağlamak için yürütülen kablosuz ağ projesidir. İnternet artık günlük yaşamımızın her alanında vazgeçilmez bir şekilde yer alıyor. Biz de personelimiz ve öğrencilerimizin, üniversitemizin her noktasından internete erişimini sağlamak için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Amacımız, öğrencilerimiz ve personelimizin her konuda en yüksek standartlarda hizmet almasıdır.” dedi.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Serkan Demir ise, “Özellikle akademik makaleleri araştırmak için kullanıyoruz. Telefonumuzdan kimlik numarası ve adımıza açılmış e-mail adresiyle giriş yapabiliyoruz. Hızından da çok memnunuz. Hiçbir problem yaşamadan internete bağlanabiliyoruz. Üniversitemizin bu tarz atılımları devam ediyor. Her geçen yıl daha da geliştiğini görüyoruz. Daha önce sadece bilgisayar laboratuvarlarından internete girebiliyorduk, şimdi ise üniversitemizin her noktasından internete bağlanabiliyoruz.” diye konuştu.

Kimya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Gülkıran da şunları söyledi: “Çok güzel bir uygulama. Böyle bir altyapının oluşturulması, öğrenciler açısından oldukça faydalı. Üniversitemizdeki bu tür olumlu gelişmeler bizi çok mutlu ediyor. Üniversite yönetimine tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar