CBÜ Tıp öğrencileri için Sağlık, Eğitim ve Araştırma Bölgesi oluşturulacak

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler için Sağlık, Eğitim ve Araştırma Bölgesi oluşturulacak.

Google Haberlere Abone ol
CBÜ Tıp öğrencileri için Sağlık, Eğitim ve Araştırma Bölgesi oluşturulacak

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler için Sağlık, Eğitim ve Araştırma Bölgesi oluşturulacak. Öğrenciler burada halk sağlığı uygulamalı eğitimine katkı sağlama, halkın sıkıntılarının belirlenmesi ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırmalar yapacak. Bölgenin oluşturulması için Manisa Valiliği, CBÜ ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Bu kapsamda her yıl rapor hazırlanacak. Protokol, CBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Eser tarafından koordine edilecek, eğitimleri ise Prof. Dr. Pınar Dündar verecek.

İmza töreninde konuşan Vali Abdurrahman Savaş, Tıp Fakültesi’ndeki öğrencilerin daha iyi yetişmesi açısından bu protokolün önemli olduğunu söyledi. Savaş, “Halk sağlığı alanında çalışacak, bu alanda ders ve uygulamasını görecek çocuklara imkan sağlamış olacağız. Aynı zamanda halk sağlığı konusunda üniversitenin desteğini alacağız. Güzel bir uygulama olacak.” dedi. Üniversite olarak kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok protokol imzaladıklarını dile getiren CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise, “Halk sağlığı konusunda da protokollerimiz var. Aynı zamanda uzaktan eğitim konusunda çalışmalarımız var. Uzaktan eğitimde yeni bölümler açarak sayıyı arttıyoruz. Bunu hizmet içi eğitim olarak görüyoruz.” diye konuştu. CBÜ ile Halk Sağlığı işbirliğinin çok eskilere dayandığını aktaran Prof. Dr. Eser de Manisa’nın bu anlamda Türkiye’nin en istikrarlı illerinin başında geldiğini söyledi. İstikrarın işbirliğinde başarıyı getirdiğini vurgulayarak, “Bu protokol, Türkiye’de ilk Manisa’da uygulanmış olacak. Protokol imzalayan dördüncü veya beşinci iliz ama uygulamada, Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi’nde ortak faaliyet gösterme anlamında ilk sıradayız. İlk uygulamayı biz başlatacağız. Bir öğrencinin uzman eğitiminde, gerçekten alandaki uygulamaları işbirliği içinde gerçekleştireceğiz. Bizden mezun olacak öğrenciler, Sağlık Bakanlığı’nda daha etkin görev yapmış olacaklar. Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi, Türkiye’ye örnek bir yer olacak. Buradaki olumlu uygulamalar, diğer illere örnek olacak. Uygulamalarla ilgili her yıl bir rapor hazırlanacak. Protokol normalde üç yıl sürecek ama devam edecek.” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın bu tür protokolleri ülke genelinde üniversitelerle işbirliğiyle yaptığını dile getiren Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ise şunları söyledi. “Bu işbirliği, Türkiye genelinde birlikte yapılamadı. Bundan dolayı bakanlık, bunu bir protokole bağladı. Halk sağlığı eğitimleri, tıp fakültesi öğrencilerin eğitimini daha iyi hale getirecek.”

Konuşmaların ardından protokol Vali Savaş, Rektör Pakdemirli ve Halk Sağlığı Müdürü Tay arasında imzalandı. CİHAN

Yorumlar