CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi 22. dönem mezunlarını verdi

Manisa'nın Demirci ilçesindeki, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi’nin 22. ve Demirci Meslek Yüksekokulu'nun 19. mezuniyet törenleri yapıldı. İlk olarak Eğitim Fakültesi kampüs alanı içinde keşkek dağıtıldı. Programa...

Google Haberlere Abone ol
CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi 22. dönem mezunlarını verdi

Manisa'nın Demirci ilçesindeki, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi’nin 22. ve Demirci Meslek Yüksekokulu'nun 19. mezuniyet törenleri yapıldı. İlk olarak Eğitim Fakültesi kampüs alanı içinde keşkek dağıtıldı. Programa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı da katıldı. Başkan Selçuk ve Dekan Bakaç, birlik keşkek kazanını açarak ikram etti.

Daha sonra fakülte önünden, törenlerin yapılacağı Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Spor Tesisleri'ne kadar mezuniyet yürüyüşü yapıldı. Yürüyen öğrencilere, balkonlardan ve işyerlerinden karanfiller atıldı. Ardından geçilen mezuniyet törenine Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Başkan Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Dekan Bakaç, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Mustafa Bakaç, "Demirci, her yönüyle fakültesine ve yüksekokuluna sahip çıkmaktadır. Bugün 589 öğrencimizi mezun ediyoruz. Öğrenmeye gelen öğretme adaylarımız, Anadolumuz'un çeşitli yerlerine görev yapmaya gidecek. Tüm mezunlarımıza sonsuz başarılar diliyorum." dedi. Dekan Bakaç, dört yıl önce Kenya’dan Türkçe Öğretmenliği'ni kazanan ve bu yıl mezun olan Morine (Hatice) Minyoso'yu kürsüye davet etti. Minyoso, "Demirci'de bana sahip çıktınız. Benim annem babam oldunuz. Sizleri asla unutmayacağım ve herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Rektör Pakdemirli ise şunları kaydetti: "CBÜ, sürekli çıkışta olan bir üniversitemiz. Şu anda 10 bin civarında bir öğrencimiz mevcut. Sayımız sürekli olarak artmaktadır. Bu yıl kontenjanlarımızla birlikte 13 bin 800 öğrencimizi alacağız. Demirci'de ilerleme yaşıyoruz. Geçen yıllarda bazı aksamalardan dolayı açamadığımız programları bu yıl açıyoruz. Dört öğretmenlik programımız haricinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık da devreye giriyor. Meslek Yüksekokulumuz'da da Ormancılık bölümü açıyoruz. Mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor, hayatlarında başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, CBÜ Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nda dereceye giren öğrencilere ödül verdi. Öğrenciler, temsili diploma töreninin ardından keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. CİHAN

Yorumlar