Çaykur 300 bin tona ulaştı

Çaykur, yaş çay hasadında şimdiye kadar üreticisinden toplamda 300 bin ton yaş çay satın aldı.Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay kampanyası kapsamında Çaykur’a bağlı Of, Güneysu ve Salaha bölgelerindeki...

Google Haberlere Abone ol
Çaykur 300 bin tona ulaştı

Çaykur, yaş çay hasadında şimdiye kadar üreticisinden toplamda 300 bin ton yaş çay satın aldı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay kampanyası kapsamında Çaykur’a bağlı Of, Güneysu ve Salaha bölgelerindeki fabrikaları ziyaret etti. Sütlüoğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, yaş çayda kaliteden ödün vermeyeceklerini bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Fabrikalarda günde 7 bin tonlar seviyesinde yaş çay işlediklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Birinci sürgünde üreticimizden 210 bin ton yaş çay aldık. İkinci sürgünde ise 90 bin ton yaş çay aldık. Toplamda 300 bin tona ulaştık. Fabrikalarımızı ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Fabrikalarımızı tek tek dolaşarak gerek hammadde kalitesini, gerekse de işletme prosesinin doğru uygulanıp uygulanmadığını yerinde görüyoruz ve eksikliklerini tespit ettiklerimiz hakkında gerekli işlemleri yapıyoruz." dedi.

Kalitenin, çayın geleceği ve bölgede sürdürülebilir olması için çok önemli olduğunu, kalitenin sağlanması için hem Çaykur çalışanlarının hem de üreticilerin buna katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan İmdat Sütlüoğlu, "Kalite bizim olmazsa olmazımız. Mutlaka bu kalitesini sağlayacağız. Buna kararlıyız. Bunu Çaykur çalışanlarımızın da, üreticilerimizin de anlaması lazım. Bundan taviz vermemiz, geriye dönüş yapmamız mümkün değil. Çünkü bundan geri adım atmamız demek, çayımızın geleceğini yok etmemiz, çayımızın geleceğini öldürmemiz demek. Bunun bilincindeyiz. Bunun için gece gündüz çalışarak çayımızı en kaliteli şekle getirmeye, yanlışlarımızı düzeltmeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar