Çay içtiği iş yerinden bilgisayar çaldı

Kadıköy’de, bir iş yerine giren hırsız, çalışanlarla çay içip sohbet ettikten sonra 2 bin lira değerindeki tablet bilgisayarı çaldı.

Google Haberlere Abone ol
Çay içtiği iş yerinden bilgisayar çaldı

Kadıköy’de, bir iş yerine giren hırsız, çalışanlarla çay içip sohbet ettikten sonra 2 bin lira değerindeki tablet bilgisayarı çaldı. Hırsızlık, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Akıllara "Besle kargayı, oysun gözünü!" sözünü getiren hırsızlık olayı, Kadıköy’de bir bilgisayar satış dükkanında meydana geldi. Güvenlik kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde; iş yerine gelen bir şahıs, çalışana bilgisayar harddiski almak istediğini söyleyerek sohbet etmeye başlıyor. Çalışan da müşteri kılığındaki zanlıya oturmasını söyleyerek çay söylüyor. Bir yandan çayını yudumlayan hırsızlık zanlısı, bir yandan da bilgisayar parçaları ile ilgili masasına oturduğu çalışandan bilgi alıyor. Uzun bir süre sohbeti sürdüren zanlı, daha sonra yerinden kalkarak vitrindeki yaklaşık 2 bin lira değerindeki tablet bilgisayarı incelemek için görevliden istiyor. Bir süre tezgahın önünde tablet bilgisayarı kurcalayan zanlı, tekrar çay içtiği masanın önündeki sandalyeye oturuyor. Bir yandan tableti inceleyen zanlı, diğer yandan da etrafı kolaçan ediyor. Çalışanların tamamının diğer müşterilerle meşgul olduğu sırada şahıs, yavaşça kapıyı açarak elindeki tablet bilgisayar ile iş yerinden çıkarak kayıplara karışıyor.

Hırsızlık olayı, bir gün sonra çalışanların tablet bilgisayarı vitrinde bulamayarak güvenlik kamera kayıtlarını incelemesiyle ortaya çıktı. Olay anlatan iş yeri sahibi Cengiz Yıldız, hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlının bilgisayar parçası alma bahanesiyle iş yerine geldiğini söyledi. Yıldız, "Zanlı, bilgisayar ile geçip oturuyor ve bir güzel çayını da içiyor. Bu sürede şahıs personelin hepsini tanıdıktan sonra etrafı kolaçan ederek dükkandan kaçıyor. Hırsızlık olayını biz bir gün sonra kamera kayıtlarını inceledikten sonra fark ettik. Çok yanlış bir şey, herkes alnının akıyla çalışarak parasını kazanmalı, başkasının emeğini çalmamalı.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar