Çavuşoğlu'ndun AB’ye: Önyargıların yıkılmasını istiyoruz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2014 yılını ‘AB yılı’ olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, ‘‘Önümüzdeki önyargıların yıkılmasını istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu'ndun AB’ye: Önyargıların yıkılmasını istiyoruz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2014 yılını ‘AB yılı’ olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, ‘‘Önümüzdeki önyargıların yıkılmasını istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak için bir veda resepsiyonu düzenledi. Cenevre’deki Dünya Ticaret Örgütü nezdinde daimi temsilcilik görevine getirilen Büyükelçi Ilıcak için düzenlenen resepsiyona çok sayıda bakanlık çalışanının yanı sıra Ankara’daki görevli yabancı büyükelçiler iştirak etti.

Resepsiyonda yaptığı teşekkür konuşmasında müzakereye açılmayı bekleyen 21 faslın olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Haluk Ilıcak, ‘‘Her yıl bir-iki fasıl açmak, süreç bakımından sürdürülebilir gözükmemektedir. Bu nedenle AB’nin önyargılarından kurtulup sürecin tekrar normal mecrasına döndürecek tedbirleri alması ve ülkemizi önyargılarla değil de objektif şekilde değerlendirerek üyelik kriterlerini karşılayabilmemiz için yardım ve teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum.’’ şeklinde konuştu.

‘AB SÜRECİ, DEZENFORMASYONA KURBAN EDİLECEK BİR SÜREÇ DEĞİLDİR’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise ‘‘Nasıl ki, 2013 yılı ilerleme raporu daha dengeli, daha yapıcı ve pozitif bir üslupla hazırlanmışsa Avrupa Parlamentosu raporunun da aynı şekilde dengeli ve objektif olması ve de yapıcı bir üslupla hazırlanmasını bekliyoruz. 2014 yılının 'AB yılı' olmasını arzu ediyor ve çaba sarf ediyoruz. Bunun için de çok önemli reformları gerçekleştireceğiz.’’ diyerek Meclis’in yerel seçim için çalışmalarına ara vermeden önce demokratik bir paketi kabul ettiğini öne sürdü. Avrupalı dostlarından da yeni fasılların müzakereye açmalarını beklediklerini ifade eden Çavuşoğlu, ‘‘Önümüzdeki önyargıların yıkılmasını istiyoruz. AB süreci önyargılara, bilgi eksikliğine, dezenformasyona veya siyasi ideolojilere kurban edilecek bir süreç değildir.’’ dedi.
CİHAN

Yorumlar