Çavuşoğlu'na, yangından sonra 'Menderes Türel göremedik' sitemi

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da önceki hafta meydana gelen yangın alanını Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gezerek bilgi aldı. Burada işletmeleri yangından zarar gören vatandaşlarla sohbet eden Çavuşoğlu, onların...

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu'na, yangından sonra 'Menderes Türel göremedik' sitemi

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da önceki hafta meydana gelen yangın alanını Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gezerek bilgi aldı. Burada işletmeleri yangından zarar gören vatandaşlarla sohbet eden Çavuşoğlu, onların ilginç bir talebiyle karşılaştı. Yangının yararlarının sarılmasını bir kenara bırakan işletmeciler kıyı şeridinin daraltılmasını ve yerleşime açılması taleplerini dile getirdi.

Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada Antalya Valiliği’nin talebi üzerine işletmeleri yangından zarar gören vatandaşlara yardım yapılması planlandığını söyledi. Yardım miktarının henüz netleşmediğini 500 bin lira civarında bir talep olduğunu belirtti. Bu yardımın esnafa can suyu olmasını umduklarını dile getirdi.

Yangının hakkında bilgi aldıktan sonra zarar gören işletmeleri inceleyen Çavuşoğlu burada Hatice Yorgancı isimli bir esnafın sitemiyle karşılaştı. Yangından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türeli yanlarında göremediklerini ifade eden Yorgancı, “Yetkililer gelip burada fotoğraf çektirip gidiyor” şeklinde sitemini dile getirdi. Yorgancı en zor zamanlarında yurt dışındaki müşterilerinin kendileriyle daha çok ilgilendiğini ve kendisini aradıklarını söyledi.

Orman yangınında sadece 4 işletmenin zarar gördüğünü belirten Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise Adrasan’da turizm devam ettiğini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler bölgede incelemelerden bulunduktan sonra geldiği polis helikopteriyle ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar