Çavuşoğlu ve Roth, Boğaz'da AB'yi konuştu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın AB'den sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile Boğaz'da çalışma yemeği yedi. Konuk bakanının Türkiye'de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, hem AB...

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu ve Roth, Boğaz'da AB'yi konuştu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın AB'den sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile Boğaz'da çalışma yemeği yedi. Konuk bakanının Türkiye'de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, hem AB ilişkileri hem de AB seçimlerini değerlendirme fırsatı bulacaklarını kaydetti.

AB Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'nın AB'den sorumlu Devlet Bakanı Roth ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Boğaz'da bir restorantta gerçekleşen görüşmeye iki ülkenin bakanlık temsilcileri de katıldı. Misafirini restoranın kapısında karşılayan Çavuşoğlu, yemek öncesinde görüşmeye ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, "Kısa bir süre önce Almanya Cumhurbaşkanı ile yine Türkiye'ye gelmişti. Ben o dönemde yurt dışında olduğum için kendisiyle görüşememiştik. Kendisi ile hem Avrupa Birliği, hem ikili ilişkiler hem de herkesin ilgisini çeken geçtiğimiz hafta sonu yaşanan Avrupa Birliği seçimlerini değerlendirme fırsatı bulacağız." dedi.

'TÜRKİYE'NİN YAKIN VE İYİ BİR DOSTU OLARAK GELDİM'

Alman Bakan Roth da seçkin meslektaşlarıyla bir arada olmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirterek "Türkiye’nin yakın ve iyi bir dostu olarak geldim. Geleneksel olarak da Türkiye ve Almanya arasından yakın ilişkiler var. Türkiye’nin AB perspektifi için yakından çalışmalıyız. Ve ayrıca Türkiye’nin AB üyesi olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu uzun ve çetin bir yoldur. Ancak biz Türkiye’deki dostlarımızla birlikte olmak isteriz." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar