Çavuşoğlu: Merkel'den enerji faslın açılmasını isteyeceğiz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Merkel’den enerji faslın müzakereye açılmasını isteyeceklerini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Merkel'den enerji faslın açılmasını isteyeceğiz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Merkel’den enerji faslın müzakereye açılmasını isteyeceklerini kaydetti. Çavuşoğlu, ‘‘Almanya ile görüşmelerimizde özellikle enerji faslının da açılması konusunu gündeme getireceğiz’’ dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer'i bakanlıkta kabul etti. Çavuşoğlu, Almanya’ya ziyaret öncesinde Merkel’den Türkiye’nin AB üyelik müzakeresinde enerji faslın açılmasını talep edeceklerini belirtti. Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da Başbakan Merkel’in yanı sıra koalisyon ortaklarıyla da ikili görüşmeler yapacağını ifade ederek, ‘‘Almanya bizim en büyük ticaret ortağımız ve en önemli müttefiklerimizden bir tanesi. 2014 yılı AB yılı olacak dedik. AB ülkelerindeki herkesle süreci gündeme getiriyoruz.’’ dedi.

Türkiye’nin ve AB’nin 23. ve 24. Fasılların açılmasını istediğini ancak iki fasıl üzerinde Güney Kıbrıs yönetiminin blokajı olduğunu hatırlatarak, ‘‘Almanya ile görüşmelerimizde özellikle enerji faslının (15. fasıl) da açılması konusunu gündeme getireceğiz. Genel anlamda, çok faslın bir an önce açılmasını arzu ediyoruz. Çünkü her dönem başkanlığında bir faslın açıldığını düşünürsek sadece fasılların açılması dahi 10 yıl alacak. Bu, devam ettirilebilir bir süreç değildir. Avrupalı dostlarımızla bunları paylaşıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine önceden Sağlık Bakanlığı’nda görev aldığını anımsatan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer ise Türkiye’nin erkeklerde akciğer kanserindeki hızlı yükselişi durduğunu ifade etti. Tuncer ayrıca Hacettepe Üniversitesi bünyesinde ayrıca bir kanser enstitüsünün kurulacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar