Çavuşoğlu: E-muhtıra ile götürelim bunları dediler, tutmadı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti’nin geçmişte zor dönemlerden geçtiğini hatırlatarak, 30 Mart yerel seçimlerinin önemine değindi.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: E-muhtıra ile götürelim bunları dediler, tutmadı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti’nin geçmişte zor dönemlerden geçtiğini hatırlatarak, 30 Mart yerel seçimlerinin önemine değindi. AK Parti hakkında verilen e-muhtırayı örnek veren Çavuşoğlu, “Kapatma davası açtılar başaramadılar. Bu sefer bir e-muhtıra yayınlayalım onunla götürelim bunları, O da tutmadı.” diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt ÇAvuşoğlu, Antalya Aksekililer gecesine katıldı. Kasımpaşa’da bir düğün salonunda gerçekleştirilen geceye; Bakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, milletvekilleri, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve davetliler katıldı. Salonda davetlilerle kısa süre sohbet eden Çavuşoğlu, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerinin önemine değinen Çavuşoğlu, partisinin geçmişte yaşadığı zorluklara vurgu yaptı.

Partisi aleyhine verilen kapatma davalarını ve e-muhtırayı hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Biz, Başbakan Erdoğan’la, dünya lideriyle siyaset yapıyoruz. Onun yanında siyaseti öğrendik. Bu her seçim gibi kolay olmayacak. Her seçimde engeller çıkardılar ama bu engelleri milletimiz oylarıyla, dualarıyla bozdu. 2002 seçimlerinde başbakanımızı seçimlere sokmak istemediler ama başaramadılar. 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' dedik ve Siirt’te seçimler iptal oldu başbakanımız oradan seçildi ve başbakan oldu. Baktılar ki Ak Parti çok çalışıyor nasıl engelleyelim; ordu göreve tutmadı, Cumhuriyet mitingleri tutmadı. Dediler bunları engelleyemiyoruz hiç olmazsa cumhurbaşkanı seçtirmeyelim dediler o da tutmadı. 367 savsatasıymış. Dediler bunlarla baş edemeyeceğiz en iyisi işi kökten çözelim AK Parti’yi kapatalım. Kapatma davası açtılar başaramadılar. O da yetmedi işte bunlara bir gözdağı verelim eskiden bir 28 Şubat yaptık postmodern darbe hemen oradan iktidarı değiştirdik darbeler yapılıyordu, bu sefer bir e-muhtıra yayınlayalım onunla götürelim bunları; o da tutmadı.” ifadelerini kullandı.

EGEMEN BAĞIŞ: 30 MART'TA AYVAYI YİYECEKLER

Seçimlerin önemine değinen Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, 30 Mart'tan sonra ülkenin ya daha ileri gideceğini ya da eski dönemlerde olduğu gibi yolsuzlukların ve yoksulluklar dönemine geri döneceğini söyledi. Bağış sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu seçim Gazze’deki çocukların, Somali’deki, Arkan’daki, Filistin’deki çocukların seçimi olduğunu unutmayın ama onlardan da önemli bu seçim sizin torunlarınızın geleceğiyle alakalı bir seçim. Bu seçimle Türkiye ya süper lige çıkacak yani dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olma yolunda devam edecek ya da Türkiye eskiden olduğu gibi koalisyon dönemlerine, yasaklar dönemlerine, yolsuzluk ve yoksulluk dönemlerine yeniden sürüklenecek. Bu yüzden dünyanın bütün küresel güçleri bir oldu yereldeki piyonlarla bir araya geldiler ve 30 Mart’ta Recep Tayyip Erdoğansız bir AK Parti, AK Partisiz bir Türkiye hayali kuruyorlar. Ama Allah’ın izniyle ananasın sezonu geçti ama 30 Mart’ta ayvayı yiyecekler. Değerli kardeşlerim yaşananları biliyorsunuz. Bakın Halkbankası’nın son derece uluslararası hukuk çerçevesinde yaptığı bir işlemi sanki yasa dışıymış gibi göstermeye çalışarak Halkbankası’yla uzaktan yakından yetkisi, ilgisi olmayan üç tane bakanı akıllarınca devre dışı bırakmak istediler. Hedef neydi? Hedef o bakanları bakanlar kurulu dışında bırakırsak belki başbakanlarına sırtlarını dönerler. Anlayamadıkları bir şey var. AK Partili olmak, Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmak makamların en yücesidir. Bizim için makamlar önemli değil; ha ben olmuşum ha benim Mevlüt kardeşim olmuş. 25 yıldır biz başbakanımızla yol yürüyoruz.” CİHAN

Yorumlar