Çavuşoğlu: Bazı Arap ülkeleri Kudüs konusunda çekiniyor

Dışişleri Bakanı, Kudüs konusunda, İslam dünyasına öncülük etmeye çalışan bazı ülkelerin, çekindiğini, net bir tavır sergileyemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Bazı Arap ülkeleri Kudüs konusunda çekiniyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kudüs konusunda bazı Arap ülkelerinin çekimser davrandığını, hem İslam dünyasının öncülüğüne oynadıklarını hem de çekindiklerini belirterek tepki gösterdi. 

NTV'de bugün katıldığı programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, yarın İstanbul'da düzenlenmesi beklenen İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) zirvesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bakan Çavuşoğlu konuya ilişkin şunları söyledi: (İslam İşbirliği Teşkilatı'nın yarınki Kudüs toplantısı) Birleşik Arap Emirliklerinden dışişleri bakanı katılıyor. Henüz Suudi Arabistan'da kimin katılacağı belirtilmedi bugün belli olur. Katılım olup olmayacağını bilmediğimiz bir kaç ülke var. Mısır dışişleri bakanı düzeyinde katılıyor. Suudi Arabistan'dan net bir bilgi yok. Ama bugün belli olur katılıp katılınmayacağı. Neden böyle bir şey yaptı? Konuştuğumuz Amerikalılar bile cevap veremiyorlar. Süper güç böyle adaletsizlik yapmakla olmaz. Bu politikalarla sizi kimse takmaz şimdi takmadığı gibi. Yarınki zirvede güçlü mesaj vereceğiz. Arap dünyasından tepkiler geldi bazı ülkelerden az geldi. Görülüyor ki bazı ülkeler bu kararı alan ülkeden fazla çekiniyor. İslam dünyasından bazı ülkeler görüyoruz ki bir korku içinde. Korkunun ecele faydası var mı? Kimden korkuyorsunuz neden korkuyorsunuz?

Yorumlar

ihsan suud desene elinde büyük kozlarda var abd yi dize getirebilir silah anlaşmasını nbozar petrol vermez parasını çeker ama bunu kim yapar mümin yapar münafıksa yapmaz