Çavuşoğlu: Akaydın yurt dışına kaçmanın yollarını arıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden CHP adayı Mustafa Akaydın'ın, belediyeye ait ıslak imzalı belgeleri yok ederken yakalandığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Akaydın yurt dışına kaçmanın yollarını arıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden CHP adayı Mustafa Akaydın'ın, belediyeye ait ıslak imzalı belgeleri yok ederken yakalandığını iddia etti. Çavuşoğlu, Akaydın'ın yurt dışına kaçma hazırlığında olduğunu öne sürdü.

İkbal Termal Otel'de düzenlenen 'Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Toplantısı'na katılmak üzere Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ile birlikte Afyonkarahisar'a gelen Çavuşoğlu, Antalya'da seçim tartışmalarının halen sürdüğünü kaydetti. Çavuşoğlu, Mustafa Akaydın'ı, seçim sonuçları açıklanınca bir telaş aldığını belirterek, "Seçim akşamı seçim kurulunda diğer milletvekillerinin olduğu ortamda, tüm partilerin adaylarının olduğu ortama bize gitmiştik. Zaten bu bizim hukuki hakkımız. Kendisi orada da bir panik olmuştu. Hatta 'Çavuşoğlu oyları kaydırıyor, saydırıyor' gibi bir sürü yanlış haberler yaydılar. İftira attılar. Kendisi zaten bunun böyle olmadığını ve olamayacağını biliyor." dedi.

Mustafa Akaydın ve Antalya CHP teşkilatının, bugün kendisinin AK Parti'ye ait olmayan ve geçersiz oyları AK Parti'ye saydırttığını iddia eden bir fotoğraf yayınladığını ifade eden Çavuşoğlu, ortaya çıkan fotoğraflarla ilgili şunları söyledi: "Bugün de bir resim yayınladılar. O resimde neymiş ben oyları saydırıyormuşum. Sandıkları dolaşırkenki, zaten herkese açık olan, herkesin fotoğraf çektiği bir ortam, bir tane sandıkta bir tane oy farklı çıkmıştı. Onu sayıp duruyorlardı. Ben hatta oradakilere takıldım. 'Gittiğim bir ülkede seçim sonucunu gözlemlerken, bir oyu 2 saatte zor buldular. İnşallah siz çabuk bulursunuz' diye şakalaştık. Sonra biz oradan gittik. Sandıkları dolaşıyorduk. Bunu kullanarak güya ben oyları açtırmışım, saydırmışım diye şimdi böyle yalanlar attı."

“BELGELERİ YAKTIRDI”

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mustafa Akaydın'ın ıslak imzalı belgelerin Akaydın tarafından yaktırılması sonrası Akaydın'ın yurt dışına kaçacağını öğrendiklerini ileri süren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meğer paniklemesinin, bu kadar çirkin iftiralar yapmasının sebebi anlaşıldı bugün. Belediyenin kendi ıslak imzalı belgelerini yakarken suçüstü oldu. Polisimiz, adli güvenlik kollarımız ve hukukçular Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin evrakları yakılırken hem de Akaydın kendi ıslak imzalı ve 2013 yılına ait belgeleri yakılırken suçüstü oldu. Belediye belgeleri en az 5 yıl saklamak durumunda. Bu genel kuraldır. Bu evraklar yakılırken bugün suçüstü oldu.”

Çavuşoğlu, Akaydın’ın ülkeden kaçmanın yollarını aradığını iddia ederek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Antalya Milletvekili Menderes Türel ve il teşkilatının suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi.



CİHAN

Yorumlar