ÇATOM'da başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi

Mardin Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan kurslarda başarılı olan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
ÇATOM'da başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi

Mardin Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan kurslarda başarılı olan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Törene Mardin Valisi Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdür Mehmet Şahin, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, protokol üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını ÇATOM Müdür Leyla Onur Yakar yaptı. Öğrencilerin gösterdiği gayret neticesinde başarı elde ettiklerini belirten Yakar, merkezde kursiyerler hem arkadaşlık hem de meslek edindiğini belirti.

Vali Ahmet Cengiz, devlet olarak vatandaşın önünü açmakla yükümlü olduklarını söyledi. Cengiz: "Devletimizin bu konuda o kadar çok katkısı ve imkânı var ki kurslar konusunda devletimiz konusunda Milli Eğitim Bakanlığımız açık çek veriyor. Yeter ki siz kurs isteyin. Yeter ki, öğrenmeyi arzulayın. Siz azmedin, devlettin imkânlarını size seferber edelim.”

Kursiyerlerden Aynur Deryaoğlu da şunları ifade ett: "Burada çok harika şeyler, hem maddi hem manevi şeyler öğrendik. Güzel arkadaşlıklar edindik şuarada. Arkadaşlarla mükemmel bir ortam oluştu. Bu imkanları sağlayanlara ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.”


Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile ÇATOM’da açılan kurslar şöyle: Türk halk oyunları, güzellik ve saç bakımı, aile eğitimi, okuma yazma, bilgisayar, giyim, cilt bakımı ve temek makyaj kursu ve el sanatları kursu.

Merkezde 243 öğrenci eğitim görüyor.
CİHAN

Yorumlar