ÇATOM değerlendirme toplantısı Şırnak’ta yapıldı

GAP İdaresi'ne bağlı faaliyet gösteren 9 ildeki toplam 44 Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) 2013 yılı değerlendirme toplantısı Şırnak’ta Şırnak Valisi Hasan İpek katılımı ile gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
ÇATOM değerlendirme toplantısı Şırnak’ta yapıldı

GAP İdaresi'ne bağlı faaliyet gösteren 9 ildeki toplam 44 Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) 2013 yılı değerlendirme toplantısı Şırnak’ta Şırnak Valisi Hasan İpek katılımı ile gerçekleştirildi.

    Bir otelin konferans salonunda gerçekleşen toplantıya GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şırnak Valisi Hasan İpek ile 9 il ve ilçede faaliyet yürüten 44 ÇATOM’un yöneticileri katıldı.

    Toplantının açılışında konuşan Karahocagil, “2008 yılı başlarında hazırlanan GAP Eylem Planı öncesi 7-8 tane ÇATOM’umuz vardı. Eylem planı ile birlikte bunu 44’e yükselttik. Şırnak’ta da 6 tane ÇATOM’umuz ve gençlik merkezimiz var. Cizre’de de çocuk gelişim merkezi oluşturacağız. ÇATOM’larla her yıl 15 binin üzerindeki kadına doğrudan ulaşıyoruz. Bugüne kadar 250 bin kadına ulaştık. Bu kadınlarımız mutlaka bir kurstan, eğitimden ve seminerden faydalanmışlardır. Geçen yıl kadın sivil toplum örgütlerinin geliştirilmesi konulu bir Avrupa birliği projesini 30 ilde uyguladık. Bunu Doğu Anadolu ve GAP bölgesinde uyguladık. Kadın çalışmalarının Güneydoğu’da daha iyi, daha verimli ve daha etkin olduğunu gördük. Özellikle Karadeniz’de kadınlarla ilgili doğru dürüst bir dernek bile bulamadık çalışmak için. Bu çerçevede oluşturduğumuz dernekler bile oldu.” dedi.

    GAP İdaresi’nin bölge halkına pozitif katkı sunduğuna dikkat çeken Vali İpek, “GAP idaresi Türkiye Cumhuriyeti devletinin pozitif ayrımcılığının en net ve güzel göstergesidir. Çoğu zaman Türkiye’nin doğusuna ve Kürtlere devletin hizmet götürmediği hizmet konusunda politik birçok beyanlar vardır. Hem Türkiye içinde bu beyanlar var hem bölgede hem Türkiye dışında. GAP idaresi kurulduktan onlarca yıl sonra DAP ve KOP kurulmuştur. Devletimiz bu bölgenin her noktasına kadar, en uç noktasına kadar hizmet etmek için elinden gelen her türlü gayreti sarf etmektedir. Ve sizlerde bunların en güzel uygulayan arkadaşlarımızsınız. Yani çok iyi bilmemiz lazım, biz bu memlekette gerçekten Şırnak Valisi olarak bunu hep görüyorum hep pozitif ayrımcılık görüyoruz. Yani GAP İdaresi Başkanlığı'ndan,, Ulaştırma Bakanlığı’ndan veya Turizm Bakanlığı’ndan bir şey istediğimiz zaman kesinlikle pozitif ayrımcılık görüyoruz ve önceliği hep bize veriyorlar. Bunun bölgede bilinmesi lazım. Sizlerde bunları lütfen yanınızda beraber olduğunuz sohbetlerinizde arkadaşlarınıza bildirin. Ama bu şansı engellemek bu şansı kullandırmamak için çok ciddi bir çaba var. Bunlarla sık sık karşılaşıyorsunuz. Zaman zaman sizlere kötü muamele yapılıyor. Sizlere hain deniliyor, sizlere zaman zaman başka lakaplar yakıştırılıyor. Zaman zaman sizlerin yaptığı faaliyetleri bulunduğu yerde saldırılara uğruyor. Bunlardan hiç kendinizi gocundurmayın. Biz devlet olarak sizlerin yanınızdayız. Yaptığınız hizmet gerçekten buranın halkına yapılmış bir hizmet. Halka hizmet götürülmesini istemeyen insanlar bu bölgedeki halk geri kalsın oradaki halk cahil kalsın, buradaki halk bu şekilde de bizde propagandalarımızı iyi yapıp bunları düşman haline getirelim diye yıllardır uğraşıyorlar. Daha çok insanlarla muhatap olunuz. Ben Şırnak merkezdeki arkadaşlarımı ve ilçelerimizdeki aynı talimatı, aynı tavsiyelerde bulundum. Yani mümkün olduğu kadar daha çok yayılınız. Daha çok mesela kurslarımızı illaki sizin merkezinizde açmayın. Gidin en gecekondu mahallelerde açın. Gerekirse köylerde açın.” şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından ilk önce Şırnak ÇATOM Yöneticisi Taybet Babat ve daha sonra ÇATOM yöneticileri sırasıyla kendi bölgeleriyle ilgili sunumlar gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar