Çatıya çıkarak yaptıkları eylemi gece de sürdürüyorlar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde alacaklarının verilmediği iddiasıyla bir inşaatın çatısına çıkan taşeron firması sahipleri ve işçileri, eylemlerine gece de devam etti. Firma sahipleri ve işçiler, alacakları verilinceye kadar eylemlerine...

Google Haberlere Abone ol
Çatıya çıkarak yaptıkları eylemi gece de sürdürüyorlar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde alacaklarının verilmediği iddiasıyla bir inşaatın çatısına çıkan taşeron firması sahipleri ve işçileri, eylemlerine gece de devam etti. Firma sahipleri ve işçiler, alacakları verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyip yardım istedi.

Ereğli'de 2011 yılında yapımına başlanan fen lisesi inşaatında yüklenici firmadan boya badana, sıva ve çevre düzenlemesi işlerini alan taşeron firma sahipleri Faruk Güneş ve Mahmut Cican, dün başlattıkları çatı eylemine gece de devam etti. İşçilerin de destek verdiği eylemde battaniyelere sarınarak çatıda bekleyen taşeron sahipleri ve işçiler, mübarek Ramazan ayında kendilerine eziyet edildiğini belirtti. Firma sahiplerinden Mahmut Cican, hakları olan alacakları almadan eyleme son vermeyeceklerini söyledi.

Cican, açıklamasında, "Eylemimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Hakkımızı verinceye kadar eylememize devam edeceğiz. Arkadaşlarımızla birlikte eyleme devam edeceğiz. Biz diğer arkadaşlarımızın mağdur olmasını istemedik. Henüz hiç kimsenin haberi yok. Ancak çalışan elemanlarımız duydukça sayımız artacaktır. Bizler hakkımız olanın devlet yetkilileri tarafından işveren firmadan alınarak bizlere verilmesini istiyoruz" dedi.

İşçilerden Ferhat Yılmaz ise, "İlçe başkanı başta olmak üzere bütün yetkililer bizlere bir söz vermişti. Kimse sözünde durmadı. İşveren firma sahibinin 10 gündür peşinde koşturuyoruz. Akşama kadar sürekli bizi oyalıyor. Akşam da telefonunu kapatıyor. Ertesi sabah yine aynı şekilde peşinden gidiyoruz yine bir şey yok. En sonunda biz de bu yola başvurduk. Başka çaremiz yok. Devlet büyüklerimizden çare bekliyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

Ereğli belediyesi itfaiye ekipleri, sağlık görevlileri ve polisler de inşaat alanında önlem alarak bekledi. Bir hava yatağı hazır tutuluyor. CİHAN

Yorumlar