Çatılarda biriken karlar işsiz gençlere ekmek kapısı oldu

Muş’ta etkili olan kar yağışının durmasıyla çatılarda biriken kar kütleleri temizlenmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Çatılarda biriken karlar işsiz gençlere ekmek kapısı oldu

Muş’ta etkili olan kar yağışının durmasıyla çatılarda biriken kar kütleleri temizlenmeye başlandı. Bazı vatandaşlar kendi imkanları çatılarını temizlerken bazıları ise işsiz gençler için para kazanma yolu oldu.

Kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetreye ulaştığı kent merkezinde belediyenin yolları açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Cadde ve kaldırımda biriken karları iş makineleriyle şehir dışına taşıyan belediye, çatılarda biriken karların temizlenmesi için esnafı ve işyeri sahiplerini uyardı. Zabıta ekiplerinin uyardığı iş yeri sahipleri, çatılarda biriken karları temizletiyor. Kent merkezindeki apartman ve iş yerlerinin çatısında biriken karları temizlemek için 3 ya da 4'er kişilik ekipler kuran gençler, binaların çatılarına biriken karları 250 lira karşılığında temizliyor.

    "BİR ÇATIYI 250 LİRAYA TEMİZLİYORUZ"

    Bir çatıyı 250 liraya temizleyen gençler, adeta ölüme meydan okuyor. Herhangi bir güvenlik önlemi almadan çatılarda çalışan gençler, “Kış ortasında para kazanacak başka bir iş bulamadık, 3- 4 arkadaş çatıları temizliyoruz” dedi. Birçok vatandaşın kendi imkanı ile temizlediğini ifade eden işsiz gençlerden Nedim Resul, “İşsiz olduğumuz için kendi aramızda bir ekip kurduk. Gidip bina sahipleri ile konuşuyoruz, eğer kabul ettirdiysek 250 liraya temizliyoruz. Ama birçok bina ve iş yeri sahibi ya kendi işçileriyle yada kendileri temizliyor. Yani çok fazla bir para kazanma gibi şansımız yok.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar