Çatıda mahsur kalan 9 kişi AKUT'un botuyla kurtarıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Güneşli Deresi üzerindeki iki ayrı çiftliği ve piknik alanını sular altında bıraktı. Selde mahsur kalan ikisi çocuk 9 kişi, AKUT'a ait zodiyak botla yapılan operasyonla kurtarıldı....

Google Haberlere Abone ol
Çatıda mahsur kalan 9 kişi AKUT'un botuyla kurtarıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Güneşli Deresi üzerindeki iki ayrı çiftliği ve piknik alanını sular altında bıraktı. Selde mahsur kalan ikisi çocuk 9 kişi, AKUT'a ait zodiyak botla yapılan operasyonla kurtarıldı. Piknik alanının sahibi Özcan Sarı, çatıda mahsur kalan 3 kişiyi kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiklerini, herkesi aradıklarını ama kimseden cevap alamadıklarını belirterek, "Su yarım metre daha yükselse onları da kaybedecektik. AKUT'un botuyla arkadaşlarımızı kurtardık." dedi.

İLK ÇİFTLİKTE MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Ereği'de bugün sabaha karşı şiddetini artıran sağanak yağış sonrasında taşan Güneşli Deresi, Çaylıoğlu başta olmak üzere bir çok köyü su altında bıraktı. Süleymanbeyler köyünde de etkili olan sel suları iki çiftlik ve bir piknik alanını suyla doldurdu. Sel nedeniyle çiftliklerde ve piknik alanında mahsur kalanların olduğu bilgisinin alınması üzerine; AFAD, Ereğli Belediyesi İtfaiyesi ve ERDEMİR ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonla 9 kişi zodiyak bot ile kurtarıldı. İlk olarak çiftliklerde mahsur kalanlar için ekipler azgın sulara botla açıldı. 2'si çocuk 6 kişi kurtarılarak karşı kıyıya getirildi. Ardından piknik alanına geçildi.

"HERKESİ ARADIK YARDIM ALAMADIK, AKUT'UN ZODİYAK BOTU SAYESİNDE KURTARDIK"

Sel sularının vurduğu Midilli Park Piknik Alanı'nda da her şey sular altında kaldı. Piknik alanındaki hayvanların bazıları kurtarılırken bazıları da telef oldu. Piknik alanının sahibi Özcan Sarı, sel nedeniyle üç işçisinin çatıda mahsur kaldığını ve uzun süre onları kurtarmak için yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Piknik alanının tamamen yok olduğunu dile getiren Sarı, tek sevinçlerinin can kaybı olmaması olduğu söyledi. Özcan Sarı, "Burada piknik alanı olarak halkımıza hizmet veriyorduk. Sabah saat 07.30 gibi gece bekçimiz aradı, dere yükseldi sular taşmak üzere diye. Hemen buraya geldim, çocuklar içeride masa ve sandalyeleri kurtarmaya çalışıyorlardı. İçeride bir metreye yakın su vardı. Tabi baktık her şey sele kapıldı, gidiyor bırakmalarını istedim. 7-8 kişi dışarı çıkarttık, sular bir anda yükselince 3 tane çocuk içeride kaldı. Alamaz duruma geldik. Onlara çatıya çıkmalarını söyledik. Bu olay saat 08.00 - 08.30 civarında oldu. Saat 11.00’e kadar da jandarma komutanımızdan, kaymakamlıktan, Erdemir'den ve AKUT’dan yardım istedik. Jandarma komutanı, alay komutanını aramış. Helikopter istedik, çocukları kurtarmak için. Yarım metre daha yükselse onları kaybedecektik. Hiç kimseden, yardım bulamadık. En sonunda AKUT’un zodiyak botu geldi. Onlarla beraber, mahsur kalan çocukları kurtardık. Hayvanlarımızdan maymunlarımızı ve tavuklarımızı kaybettik. Keçilerimiz ve atlarımızın iplerini çözdük, onlar yüzerek kurtuldular. Bizim için önemli olan çocukları kurtarmaktı. Tek sevincimiz o.” dedi.

Kurtarma çalışmalarına yardım eden köy sakinlerinden İsa Genç, bölgeye geldiğinde her tarafın sular altında olduğunu gördüğünü belirterek, çatıda mahsur kalan üç kişinin kurtarma ekipleri tarafından zodiyak botlarla kıyıya alındığını söyledi. CİHAN

Yorumlar