Çarşı Atik Camii kemerleri için yeniden tadilata giriyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Çarşı Atik Camii’nde yaklaşık 2 yıl önce onarımdan geçen kemerlerde yeniden çatlak oluşması nedeniyle daha kapsamlı tamirat yapılması kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol
Çarşı Atik Camii kemerleri için yeniden tadilata giriyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Çarşı Atik Camii’nde yaklaşık 2 yıl önce onarımdan geçen kemerlerde yeniden çatlak oluşması nedeniyle daha kapsamlı tamirat yapılması kararı alındı. Çarşı Atik Camii, onarım için 7 Aralık Cumartesi gününden itibaren ibadete kapatılacak. Caminin önümüzdeki cuma günü yeniden ibadete açılması bekleniyor. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan uzman ekip tarafından çatlaklara daha önce yapıldığı gibi özel bir harç enjekte edilecek.

Bilindiği gibi Çarşı Atik Camii, kemerlerinde oluşan çatlaklar nedeniyle 8 Aralık 2011 tarihinde onarım için ibadete kapatılmış ve 1 aylık çalışmanın ardından tekrar açılmıştı. Aradan geçen yaklaşık 1 yılda caminin sol kısmında yer alan kemerlerde tekrar çatlak oluştu. Bu durumu değerlendiren Elbistan Kaymakamlığı, Çarşı Atik Cami’in 7 Aralık 2013 günü geçici olarak ibadete kapatılması yönünde ‘olur’ verdi. Olurun ardından Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden gelen uzman ekibin incelemesinin ardından kullanılacak malzemelerin cinsi ve niteliği belirlendi. Cami içerisinde kurulan iskele yardımı ile çatlakların bulunduğu kısımlar açılırken, çatlakların içerisine enjeksiyon sistemi ile özel bir yapıştırıcı harç enjekte edilecek. Daha sonra ise hidrolik harç ile çatlakların üzeri kapatıldıktan sonra sıvası yapılacak.
Camideki çalışmaların yaklaşık 4 gün temizlikle beraber 6 gün süreceği öğrenilirken, önümüzdeki Cuma günü caminin tekrar ibadete açılması bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar