Çarşamba'ya organize sanayi bölgesi

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, ilçe adına tasarlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çarşamba'ya organize sanayi bölgesi

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, ilçe adına tasarlanan projeler hakkında bilgi verdi. Yıldız, iki yıldır yürütülen bazı projeler olduğunu, bu projelerle ekonomik ve istihdam alanında Çarşamba'ya büyük katkılar sağlanacağını dile getirdi.

Öncelikli hedefin, ilçeye organize sanayi bölgesi kurulması olduğunu söyleyen Kaymakam Yıldız, bununla ilgili belediye, ticaret odası başkanı ve borsa başkanının ortaklaşa bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Yıldız, "Bununla ilgili resmi başvurumuzu da yaptık. Şeker fabrikasının kullanılmayan yaklaşık 600 dönümlük bir arazisi var. Bunun altyapısı hazır. Yanında orman vasfını yitirmiş 500 dönüm kadar da arazimiz mevcut. Bunları birleştirdiğimizde bin 500 dönüm üzerinde bir organize sanayii yapılması planlanıyor. Sanayii Bakanlığı ile yazışmaları yaptık. Şimdi gerekli çalışma yapılırsa 20-30 fabrikanın gelebileceği en az 6 bin kişi kapasiteli bir iş sahası doğacak." şeklinde konuştu.

Jeotermal ile ilgili çalışmaları olduğunu, termal ekonomiye dayalı bir ekonomi oluşturmak istediklerini ifade eden Yıldız, "Tabi turizm konusunda da Çarşamba için planladıklarımız var. Yeşilırmak nehrini turizme açmayı planlıyoruz. Sivil toplum örgütleri ile istihdama yönelik ortak çalışmalar yapıyoruz. Çarşamba'da madde bağımlılığını en aza indirgeme konusunda da çalışmalarımız var. Özellikle çocuklarımız ortaöğretim çağında suça bulaşmış gençler. Bunları çeşitli sporsal aktiviteler ile kendi kişiliklerini güçlendirip, topluma tekrar kazandırmayı hedefliyoruz.'' dedi. CİHAN

Yorumlar