Çarşamba’ya Amerikan Kültür Koleji geliyor

Samsun Çarşamba’nın ilk özel okulu olacak olan Amerikan Kültür Koleji ilçenin Adapark mevkiinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Türkiye’de 65 şubesi bulunan Amerikan kültür Kolejleri Çarşamba’da 66. şubesini açacak....

Google Haberlere Abone ol
Çarşamba’ya Amerikan Kültür Koleji geliyor

Samsun Çarşamba’nın ilk özel okulu olacak olan Amerikan Kültür Koleji ilçenin Adapark mevkiinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Türkiye’de 65 şubesi bulunan Amerikan kültür Kolejleri Çarşamba’da 66. şubesini açacak.

Çarşamba’da ilk özel okul olacakları için mutlu olduklarını ifade eden Çarşamba Amerikan Kültür Koleji yetkilisi Fatih Aydın, Amerikan Kültür Koleji olarak her bir sınıfta 2 öğretmenli İngilizce eğitimi ile öğrencilerine Avrupa Birliği'nden onaylı 'Avrupa Dil Pasaportu' verdiklerini söyledi. Eğitim ve öğretim sistemlerinin farklı olduğuna vurgu yapan Aydın, “Her öğrencimize altın diploma veriyoruz. Canlı yayında internetten özel derslerle çalışan öğrencilerimiz mezun olduklarında anlaşmalı Amerikan üniversitelerine sınavsız geçiş yapabilirler.” dedi.

Çarşamba’daki okul binasının iç düzenlemelerini tamamlamak üzere olduklarını da hatırlatan aydın, “2014-2015 eğitim öğretim yılı için Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gerekli açılış izinlerini alıp binamızda öğrenci kayıtlarımıza başlayacağız. Bu okulun ilçemiz için hayırlara vesile olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Okulun açılacağı binanın sahibi Av. Harun Uyanıkoğlu ise şöyle dedi: “Binamızı okul, hastane, otel gibi projelerinden birine kiralamayı düşünüyorduk. Bu nedenle binamızı kiralama sureci uzun sürdü. Binanın Adapark bölgesinde böyle bir okula, eğitim camiasına hizmet edecek olmasından oldukça memnunuz. Bu faaliyetin Çarşambamızda hem eğitim hem de iş dünyasına ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Çarşamba’ya böyle bir yatırımın yapılmasından son derece mutluyum.”

CİHAN

Yorumlar