Çarşamba'da polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü için tören

Samsun’un Çarşamba ilçesinde polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk koyulduktan sonra polis lokali açılışı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çarşamba'da polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü için tören

Samsun’un Çarşamba ilçesinde polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk koyulduktan sonra polis lokali açılışı yapıldı. Ardından 2013 yılında başarılı olan polislere takdir belgesi verildi. İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, "Teşkilatımız en eski idari kurumlardan birisidir. Bugün teşkilatımızın 169. kuruluş yılını kutluyoruz. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan tüm davetlilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Belediye meydanındaki törenin ardından, Ticaret Borsası binasının alt katında Çarşamba Emniyet ve Asayiş Hizmetleri Destekleme Derneği adına açılan lokaldeki kokteylde konuşan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Polis Haftası nedeniyle kutlamalarda yoğun bir kalabalığa şahit olduklarını ifade ederek, "2.5 yıldır buradayım. Hiçbir törende bu kadar kalabalık olduğunu görmedim.” diye konuştu.

Bu coşkulu kalabalığın, emniyet ile halk arasında sıcak bağın göstergesi olduğunun altını çizen Yıldız, “Ben de emniyet mensubu bir ailenin çocuğu olarak bu camiayı çok yakından tanıyorum. Polis arkadaşlarımız fedakârlık isteyen çok önemli bir görevi icra ediyorlar. Güvenliği sağlanamayan bir ülkenin veya bölgenin ekonomisinin düzelmesi beklenemez. Polisimiz, eskiye göre çok mesafeler kat etti. Günümüzdeki Türk polis teşkilatı dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Artık birçok olay karanlıkta kalmayıp aydınlığa kavuşturulmaktadır.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, 2013 yılında başarılı olan polislere takdir belgesi verildi. CİHAN

Yorumlar