Çarşamba Ev Hanımları Derneği destek bekliyor

Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen eğitim, kültür ve sosyal alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Amacımız, kadınlarınızı üretken ve meslek sahibi yapabilmek.

Google Haberlere Abone ol
Çarşamba Ev Hanımları Derneği destek bekliyor

Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen eğitim, kültür ve sosyal alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Amacımız, kadınlarınızı üretken ve meslek sahibi yapabilmek.” dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki dernek, yaklaşık 350 üyeyi barındırıyor. Başkan Şen, ev hanımlarının bir şeyler üreterek eve kendi ekmeğini götürmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Üyelerini meslek sahibi yapabilmek ve işe yerleştirmek için çalıştıklarını belirterek, “Halk Eğitim Merkezi ile ortak bir protokol imzaladık. İş-Kur'dan beş adet kurs talep ettik, hâlâ sonuç alamadık. Çarşambalı ev hanımlarının, evde huzursuz oldukları zaman sığınacakları bir çatı istiyoruz. Çarşambalı kadınların bir tiyatro kulübü olsun istiyoruz. Çarşamba'ya ait ne kadar meşhur ürünümüz varsa bunları dünyaya duyurmak istiyoruz. Dünyada ve Türkiye'de ilçe adını taşıyan tek derneğiz ama bunu birilerine göstermeliyiz. Derneğimizin bir binası olsun istiyoruz. 350 kadın aynı zamanda 350 anne demek. Kadınlar artık özgüvenlerini bulmak zorunda. Kadınlar temel taşıdır. Siyasetçiler şunu unutmasınlar ki kadınlar yaparlar da yıkarlar da. Bu seviyeye gelene kadar bize destek veren Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'a ve Vali Bey'e çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Saniye Şen, kaynak bulamadıkları için tasarladıkları birçok projeyi faaliyete geçiremediklerini, bunun için işadamlarından ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'dan destek beklediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar