Çarşaflı hırsızlar güvenlik kamerasına yansıdı

Muş’ta faaliyet gösteren 2 katlı bir giyim mağazasına girerek çaldıkları eşyaları çarşafla kamufle eden hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı. Muş’ta faaliyet gösteren bir giyim mağazasına giren çarşaflı hırsızlar güvenlik...

Google Haberlere Abone ol
Çarşaflı hırsızlar güvenlik kamerasına yansıdı

Muş’ta faaliyet gösteren 2 katlı bir giyim mağazasına girerek çaldıkları eşyaları çarşafla kamufle eden hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı.

Muş’ta faaliyet gösteren bir giyim mağazasına giren çarşaflı hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı. Kent merkezinde bir mağazaya giren 3 kadın ve bir erkek hırsız, ürünleri çalmaları saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Bir hırsız kasaya bakan çocuğu oyalarken diğer üç hırsız ise ortalığın sakin olmasını fırsat bilerek mağazada etek, gebelik elbisesi ve birçok ürünü kara çarşafın altına saklayarak çalıyor.

Hırsızlığın meydana geldiği saatte teravih namazında olduğunu ve hırsızların kara çarşafla eşyalarını çaldıklarını belirten Mağaza sahibi Abdurrahman Daşdemir, güvenlik kamerasının o esnada kayıtta olduğunu ve görüntüleri emniyet yetkililerine verdiklerini söyledi. Özellikle kara çarşaf giyerek hırsızlığın yapıldığını ifade eden Daşdemir, şunları söyledi: "Biz teravih namazında iken elemanlardan biri alt katta biri ise üst katta meşgulken tezgâhta bulunan 16 yaşındaki genç hırsızlardan biri tarafından oyalanıyor. Bir diğer hırsız ise etekleri sırasıyla toplayıp alama çalışıyor. Geniş yani siyah çarşaf giyen bayana verip oda kamuflaj ediyor ve çarşafın altına koyup götürüyor. Erkek hırsız da görüntüyü kapatmaya çalışıyor. Arkadaki bayan elemanı konuşturup etkisiz hale getirirken bir erkek ve iki bayan ise etekleri çalıyorlar."

"ESNAF DİKKATLİ OLMALI"

Özellikle Muş’ta muhafazakar kesimden oluştuğunu ve çoğu kadının çarşafla dolaştığını vurgulayan Daşdemir, hırsızların çarşafı bu tür çirkin oyunlara alet etmemeleri gerektiğini ve esnafların dikkatli olmasını istedi. Yaklaşık 20 değişik parça ve bin lira değerinde malzemesinin çalındığını kaydeden Daşdemir, "Gerekli görüntüleri ve şikayetleri Emniyet'e bildirdik. Girişte zaten mobese var. Bizim ve mobese görüntüler var zaten. Temennimiz emniyet yetkilileri bu hırsızları yakalar ve zararımızı karşılarlar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar