Cansuyu, Pakistan-Afgan sınırında yardım çalışmalarını sürdürüyor

Cansuyu Yardımlaşma Derneği adına Ramazan yardımları kapsamında Pakistan- Afgan sınırında bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Dr. Necmettin Çalışkan, burada çeşitli temaslarda bulundu.Çalışkan, beraberindeki heyetle...

Google Haberlere Abone ol
Cansuyu, Pakistan-Afgan sınırında yardım çalışmalarını sürdürüyor

Cansuyu Yardımlaşma Derneği adına Ramazan yardımları kapsamında Pakistan- Afgan sınırında bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Dr. Necmettin Çalışkan, burada çeşitli temaslarda bulundu.

Çalışkan, beraberindeki heyetle birlikte önce Pakistan Cemaati İslami Genel Başkan Yardımcısı Abdulgaffar Aziz ile Pakistan Hizmet Derneği Başkanı Nimetullah Han’ı ofisinde ziyaret etti. Daha sonra Pakistan Peşaver'de mültecilerle iftar vaktinde bir araya gelen Çalışkan Peşaver de Cansuyu tarafından finanse edilen bir yetimhaneyi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Mültecilerle yapılan iftar programında bir konuşma yapan Çalışkan, "Türkiye, Pakistan ve Afgan halkıyla ezelden ebede kadar kardeş kalacağını ifade ederek şunları söyledi; Türkiye halkının emanetlerini ulaştırmak için yüzlerde tebessüm olmaya, ekmeğimizi paylaşmaya, kardeşliğimizi ortaya koymak için yollara koyulduk ve buradayız. Kardeş Pakistan ve Afgan halkının acılarını derinden hissediyoruz. Türkiyeli kardeşlerinizin gönül dolusu selam sevgi ve hayır dualarını getirdim. Gelecek ramazan yeryüzünde Müslümanların huzur içinde yaşadığı, acıların, gözyaşının dindiği, açlık, sefalet ve kanların durduğu bir zaman dilimi olmasını diliyorum. Bugün yeryüzünde tek çatı altında birleşmeyişimizin acısını yaşıyoruz. İslam birliğinin acilen kurulması, bu felaketlere elbirliğiyle müdahale edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde batılılar, memleketlerimizi işgal eder, sömürür, kaynaklarımıza el koyar, bizi birbirimize düşürür, ülkelerimizi böler parçalar ve kardeşkanı dökülür.” dedi.

Cansuyu olarak kardeş Pakistan halkının her zaman yanındayız diyen Çalışkan, "Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Derneğimiz büyük Pakistan depreminde bölgeye adım attı ve halen pek çok proje yürütüyor." diye konuştu.

İftar programı ve konuşmadan sonra gıda paketleri dağıtılırken, mülteci kamlarında gıda paketleri dağıtımının süreceği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar