Cansuyu çalışmalarında 141 kilometre tamamlandı

Erzincan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan cansuyu çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 292 kilometrelik içme suyu şebekesinin 141 kilometresi tamamlandı. 5 bin 832 konutun abonelik bağlantısı...

Google Haberlere Abone ol
Cansuyu çalışmalarında 141 kilometre tamamlandı

Erzincan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan cansuyu çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 292 kilometrelik içme suyu şebekesinin 141 kilometresi tamamlandı. 5 bin 832 konutun abonelik bağlantısı yapıldı.

Cansuyu projesi kapsamında Ergenekon ve Yavuz Selim mahallelerinde alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Fatih, Yunus Emre, Akşemsettin, Mimar Sinan, Başbağlar, Bahçelievler ve Kazım Karabekir, İstasyon mahallelerinde ve Hukuk Fakültesi yolu, Erzincan-Kemah yolunda altyapı çalışmaları tamamlandı. Halit Paşa, Cumhuriyet ve İzzet Paşa mahallelerinde ise çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında elektrik, telefon hatlarının yeraltına alınması ve kablo TV, doğalgaz çalışmaları da birlikte yürütülüyor. Erzincan tarihinin en büyük projesi olarak bilinen 35 milyon Euro bütçeli proje, Erzincan Belediyesi, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Cansuyu projesi tamamlandığında su şebekesindeki yüzde 65 oranındaki kayıp Avrupa standartlarında kabul edilen yüzde 5 seviyelerine inecek ve yıllık yaklaşık 1 milyon 800 bin TL’lik elektrik tasarrufu sağlanmış olacak.

Proje ayrıca atık su ve arıtma tesisin yenilenmesini de kapsıyor. Su kaynaklarının yenilenmesi ile ilgili çalışmalar yürüterek içme suyu barajı planlama çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi, projenin en önemli kısımlarından olan su deposu inşaatında ise büyük ilerlemeler katetti. İçme suyu barajı ve altyapı çalışmalarının bitirilmesi ile Erzincan daha sağlıklı ve daha ucuz maliyetli suya kavuşacak ve Erzincan’ın altyapısı tamamen yenilenmiş olacak. Cansuyu projesi çalışmalarının önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. CİHAN

Yorumlar