Canlı bombaya evde suçüstü!

Çözüm süreci ile PKK'nın silah bırakmasının gündemde olduğu bir dönemde İstanbul'da kritik bir operasyon gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Canlı bombaya evde suçüstü!

İstanbul'da henüz berilenemeyen bir noktada fiil hazırlığında yer aldığı belirlenen D.Ö. isimli kadın, Maltepe'de bir evde polisin operasyonuyla yakalandı. D.Ö. gözaltınıa alınırken evdeki diri bomba düzeneği etkisiz bir duruma getirildi.

İstihbarat ve terör birimlerinin, Maltepe’deki bir eve gerçekleştirdikleri operasyonla diri bomba eylemini önledikleri kaydedildi. İstanbul’da henüz belirlenemeyen bir noktada fiil hazırlığında yer aldığı belirlenen D.Ö. isimli bayan gözaltına alınırken evdeki diri bomba düzeneği etkisiz bir duruma getirildi. İstanbul’da iki diri bombanın daha yer aldığı bilgisine daha ulaşıldı. Söz konusu diri bombaların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

POLİS BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Maltepe Fındıklı Mahallesindeki hücre evinde son günlerde bir canlılık yer aldığı belirlendi. Eve yapılan baskında bir diri bomba düzeneği ele geçirilirken, evdeki D.Ö. isimli bir genç bayan gözaltına alındı. Gözaltına tahsil edilen bayan sorgulanmak üzere Şstanbul Emniyetine götürülürkeni diri bomba düzeneği etkisiz bir duruma getirildi. D.Ö.'nün İstanbul'da henüz belirlenemeyen bir noktada diri bomba eylemi hazırlığında yer aldığı anlatım edildi. D.Ö'nün irtibatlı yer aldığı şahıs veya kişilerden fiil için emir beklediği kaydedildi. Bu operasyonla İstanbul'da gerçekleştirilebilecek bir kanlı eylemin son anda önüne geçilmiş oldu.

PKK İÇİNDEKİ RAHATSIZ YAPI

Güvenlik birimleri İstanbuL'da iki diri bombanın daha yer aldığı bilgisine daha ulaştı. Alarma geçen güvenlik birimlerinin söz konusu diri bombaların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. PKK'nın silahsızlanlasının gündemde yer aldığı bir çağda planlanan bu çeşit eylemlerle çözüm sürecinin sabote edilmesinin hedeflendiği söylendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar