Çankaya Köşk'ünde milimetrik ayar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çalışma ziyareti için Ankara'ya gelen Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'yi Çankaya Köşkü'nde karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Çankaya Köşk'ünde milimetrik ayar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çalışma ziyareti için Ankara'ya gelen Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'yi Çankaya Köşkü'nde karşıladı.

Karşılama töreni öncesi Çankaya Köşkü Şeref Kapısı'na gelen tören mangasındaki askerler, komutanları tarafından milimetrik bir şekilde kontrol edildi. Tören mangasını dikkatle inceleyen subaylar karşılama töreni için gelen tören mangasındaki askerleri dikkatle uyardılar. Manganın duruşu ve giysilerini dikkatle inceleyen komutanlar daha sonra aksaklık gördükleri noktaları tören mangasına anlattılar. Dikkatlice kontrol edilen tören mangasında göze batan durumlar bizzat subaylar tören mangasındaki askerlerin duruş ve elbiselerini bizzat düzelttiler. Komutanların bu dikkatli çalışmaları basın mensupları arasında espiri konusu oldu. Basın mensupları birbirlerine "Komutanlar mı yeni yoksa askerler mi?" şeklinde espiri yaptılar.

Çankaya Köşkü'de yaşanan yeniliklerinden biriside C Tipi Karşılama protokolünde yaşandı. C Tipi Karşılama Törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şeref Kapısı'ndan çıkışı sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin veriliyordu. Bugün yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelmeden tören kapısı açıldı. Basın mensupları Cumhurbaşkanı Gül'ün köşkün merdivenlerinden inerken de görüntülemiş oldular. Cumhurbaşkanı Gül atletik bir şekilde Çankaya Köşkü'deki çalışma ofisinden aşağıya inerek çalışma ziyareti için ülkemize gelen Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'yi karşıladı. İkili Şeref kapısı önünde fotoğraf çektirdikten sonra başbaşa görüşmelere geçildi. CİHAN

Yorumlar