Çankaya Köşkü, Üçlü Zirve’ye ev sahipliği yapıyor

Türkiye’nin yanı sıra Afganistan ve Pakistan’ın katıldığı Üçlü Zirve, Çankaya Köşkü’nde bugün toplanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çankaya Köşkü, Üçlü Zirve’ye ev sahipliği yapıyor

Türkiye’nin yanı sıra Afganistan ve Pakistan’ın katıldığı Üçlü Zirve, Çankaya Köşkü’nde bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde toplanacak zirveye Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif katılıyor.

Bu yıl sekizincisi yapılan Çankaya Köşkü’ne Türkiye-Afganistan-Pakistan Sekizinci Üçlü Zirvesi için Çankaya Köşkü’ne önce Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif geldi. Cumhurbaşkanı Gül sonrasında Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'yi kapıda karşıladı. Gül, Karzai ve Navaz Şerif’le başbaşa bir görüşme gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmeden sonra Çankaya Köşkü’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelecek olan konuk devlet başkanları sonrasında aile fotoğrafı çekimine katılacak.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif onuruna verilecek öğle yemeğinden sonra kısıtlı katılımlı Üçlü Zirve toplantısına geçilecek. Akabinde basına açık olarak Üçlü Zirve Genel Oturumu düzenlenecek. Üç ülkenin devlet başkanının zirve sonrasında ortak basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor. CİHAN

Yorumlar