Çankaya Köşkü, Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta’yı ağırlıyor

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında bugün Çankaya Köşkü’ne çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Çankaya Köşkü, Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta’yı ağırlıyor

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında bugün Çankaya Köşkü’ne çıktı. Gül, konuk cumhurbaşkanını resmi törenle karşıladı.

Kenya’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olan Cumhurbaşkanı Kenyatta’nın ziyaretti Çankaya Köşkü’ndeki resmi karşılama töreni ile başladı. Karşılamanın ardından başbaşa ve heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmelerden sonra iki ülke arasındaki işbirliğin artırılmasına yönelik 7 anlaşmaya imza atılacak ve iki Cumhurbaşkanı ortak basın açıklamasında bulunacak. Konuk Cumhurbaşkanı, Ankara’da aralarında TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu bir dizi resmi temasın ardından, yarın İstanbul’da düzenlenecek İş Konseyi’ne katılacak.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler çeşitli vehçeleriyle ele alınaağı, başta Afrika kıtasını ilgilendiren konular olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar