Çankaya Belediyesi Ramazan çadırı kurup gıda yardımı yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kalesi olarak kabul edilen Çankaya’da, bu yıl ilk defa Ramazan çadırları kurulacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya olarak Ramazan ayını en güzel şekilde eda edeceğiz. Hedefimiz, 150...

Google Haberlere Abone ol
Çankaya Belediyesi Ramazan çadırı kurup gıda yardımı yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kalesi olarak kabul edilen Çankaya’da, bu yıl ilk defa Ramazan çadırları kurulacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya olarak Ramazan ayını en güzel şekilde eda edeceğiz. Hedefimiz, 150 bin vatandaşımızı çadırlarda misafir etmek.” dedi. Belediye ayrıca yoksul vatandaşlara da gıda yardımında bulunacak.

Çankaya Belediyesi, bu Ramazan ayında ilk defa iftar çadırı kurup, Ramazan programları yapacak. Çankaya'ya bağlı 5 noktada kurulacak çadırlarda, ihtiyaç sahibi vatandaşlar iftarlarını açabilecek. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya'da fakir vatandaşlarımız oldukça fazla, bu arkadaşlara destek olmalıyız.” diye konuştu.

“Ramazan ayı bizim kültürümüz, bizim inancımız.” diyen Taşdelen, iftar çadırlarının Cebeci Camii, Türközü Camii, Mürsel Uluç Mahallesi, Öveçler Mahallesi ve Dikmen'de olacağını söyledi. Her çadırda bin vatandaşın ağırlanacağını belirten Taşdelen, Çayyolu’nda ise Ramazan’a özel eğlenceler düzenleneceğini vurguladı. Taşdelen, özellikle belediyeye yeni bağlanan köylere gıda yardımında bulunacaklarını belirterek, yardım talebinde bulunan sivil toplum kuruluşlarına da el uzatacaklarını kaydetti.

"RAMAZAN BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ İNANCIMIZ"

Çankaya’da maddi durumu iyi olmayan pek çok insanın bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ramazan da bizim kültürümüz bizim inancımız. Çankaya'da fakir insanımız gerçekten çok fazla, onlara destek olmamız gerekiyor. Ramazan'ı en güzel şekilde eda etmemiz lazım. Gayet doğal bir şekilde hayatın bir parçası olduğu için bu yıl Ramazan ayında çeşitli etkinliklerimiz olacak.” şeklinde konuştu. “Bütün hizmetlerimiz halkımız için.” diyen Taşdelen, hem Ramazan ayını, hem 29 Ekim’i hem de 19 Mayıs’ı layıkıyla kutlayacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar