Canik'ten gençlere 'özel' merkez

Samsun Canik Belediyesi, ilçedeki gençlerin sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak Gençlik Merkezi'ni hayata geçiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Canik'ten gençlere 'özel' merkez

Samsun Canik Belediyesi, ilçedeki gençlerin sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak Gençlik Merkezi'ni hayata geçiriyor. Son rötuşları yapılan Gençlik Merkezi açılış için gün sayıyor.

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde restore ettiği bir binayı Gençlik Merkezi'ne dönüştüren Canik Belediyesi, kültürel yatırımlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Yapımı tamamlanarak açılış için gün sayan Gençlik Merkezi, 8-18 yaş grubu öğrenci ve gençlerin eğitimleri için hizmet verecek. Etüt odaları, kurs odaları, bilgisayar odaları ve çeşitli aktivite odalarının yer alacağı merkezde, gençlerin sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini tamamlayabilecekleri her türlü detay yer alıyor.

"GENÇLERİ BİLGİYLE DONATACAĞIZ"

Gençlere yaptıkları her yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın emanetçileri olan evlatlarımızın, modern çağın ve teknolojinin gerektirdiği şekilde bir bilgi birikimi ile donatılmaları ve eğitilmeleri amacı ile inşa ettiğimiz Canik Gençlik Merkezimiz, gençlerimizin dinamik fikirlerini ortaya çıkaracakları bir mekan olacak." dedi.

Geleceğin yöneticileri, iş adamları, doktorları, öğretmenleri olacak olan gençlerin her zaman öncelikleri olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Gençlerin sosyal, kültürel, eğitim destek, sportif, psikososyal ve sağlık hizmetleri gibi çok yönlü bir hizmet alacağı merkezimizde, kendi evinde ders çalışma ortamı bulunmayan ve internete ulaşmakta güçlük çeken çocuklarımıza, yuva sıcaklığında, samimi, güvenli bir ortamda ders çalışma ve teknolojiye en rahat bir şekilde ulaşma imkanı tanıyacağız." şeklinde konuştu.

"GELECEĞE IŞIK TUTUYORUZ"

Yetişme çağındaki gençlerin gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla bu merkezi kurduklarını kaydeden Başkan Genç, "Toplumun önemli bir kesimini oluşturan çocuklarımızı ve gençlerimizi, sokaklardan, kahve köşelerinden, oyun salonlarından kurtaracak projeleri hayata geçirmeyi, bir görev ve önemli bir hizmet sayıyoruz. Bu hizmetler, sosyal belediyecilik anlayışımızın gereğidir. Dolayısıyla ülkenin geleceği olan gençler için yapımına başladığımız bu merkez, daha nitelikli nesiller yetiştirmek için önem arz etmekte. Eğitim ve kültürde ilçemizin gelmiş olduğu nokta, geleceğimize ışık tutuyor." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar