Canik viyadüğünün ikinci etabı davalık oluyor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Canik ilçesine inşa edilen viyadük projesinin Tekkeköy'e kadar uzanacak ikinci etabı için olağanüstü toplanarak, Karayolları 7.

Google Haberlere Abone ol
Canik viyadüğünün ikinci etabı davalık oluyor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Canik ilçesine inşa edilen viyadük projesinin Tekkeköy'e kadar uzanacak ikinci etabı için olağanüstü toplanarak, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı imar planı değişikliği teklifini onayladı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, söz konusu projeye dava açacaklarını açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Canik ilçesine inşa edilen viyadük projesinin Tekkeköy'e kadar uzanacak olan ikinci etabı için hazırlanan imar planı değişikliğini görüşmek üzere AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın yönetiminde olağanüstü gündem maddesi ile toplandı. Toplantıda; MHP meclis üyeleri Cemalettin Kola, İsmail Sevindik, Erdem Okan, CHP meclis üyeleri İbrahim Saraç, Feride Tosun ve Hayri Erdönmez söz alarak projenin yanlış olduğunu dile getirerek, teklife ret oyu vereceklerini ifade etti.

Daha sonra konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, yapılanların trafik sorununu çözmeyeceğini söyledi. Doğu çevre yolunun zaman içerisinde yapılmasının zorunlu olacağını söyleyen Başkan Tekin, "Yapılacak viyadük Canik ilçesine yapılan uzunlukta. Bunun Canik ilçesinde kötü örneği görüldü. Bize bilgilendirme yapıldı. Biz itirazlarımızı Büyükşehir Belediyesi'ne ilgili bakanlığa yaptık. Bundan sonraki süreçte proje önümüze geldi. İnsanların gözünü soka soka bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Bunun ilk kazığını Canik ve Türkiye yedi. Estetik olmayan beton yığınları ile Canik bezendi. Bu yolun alttan yapılması imkanı var. Yapılacak viyadük ile Tekkeköy'ün önüne set çekilecek. Türkiye'yi herkes geziyor. Yılda 2 bin kilometre yol geziyorum. Gözümün önünde 10 kilometrelik bantta hiç böyle yapılar görmedim." dedi.

Tekkeköy'ü kapsayan viyadük projesinin ikinci etabına karşı dava açacaklarını açıklayan Tekekköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Gündelik çözümlerle uğraşıyoruz. Dava açmayı düşünüyoruz. Yaşanmış örneği var, mücadele etmek anlamında dava etmeyi düşünüyoruz. Dava neticesinde bir ümidim yok. Davayı açacağız kesinlikle. Mimarlar Odası'nın açtığı dava gerekçelerini inceleyip dava açacağız." diye konuştu.

Daha sonra konuşan AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır ise Samsun'un Çarşamba ilçesi ile Canik ilçesi arasında yaşanan araç trafiğinin yüzde 25'inin şehirlerarası trafik olduğunu belirterek, "Tekkeköy ilçesine Lojistik köy, Fuar ve Kongre Merkezi, Stadyum, Gıda Borsası yapılıyor. Tekkeköy nüfusu artıyor. Trafik yoğunluğu üç katına çıkacaktır. Viyadüğün estetik olup olmadığı tartışabilir. Ancak sorunlara çözüm üretmek durumundayız." diye konuştu. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan teklif 8 ret, 1 çekimser oyuna karşın 9 kabul oyu ile kabul edildi.


CİHAN

Yorumlar