Canik Başarı Üniversitesi yetkilileri: Yardım teklifi Galip Öztürk’ten geldi

Medyada Samsunlu iş adamı Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’e atfen Canik Başarı Üniversite’ne yapılan bağışla alakalı habere üniversite yetkilileri tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Canik Başarı Üniversitesi yetkilileri: Yardım teklifi Galip Öztürk’ten geldi

Medyada Samsunlu iş adamı Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’e atfen Canik Başarı Üniversite’ne yapılan bağışla alakalı habere üniversite yetkilileri tepki gösterdi. Üniversite yetkilileri, yardım teklifinin Galip Öztürk tarafından kendilerine geldiğini kaydetti.

İki yıl önce eğitim öğretime başlayan Canik Başarı Üniversitesi’nin imece usulü ile çok sayıda kişi ve kurumların sahip çıkmasıyla bugünkü haline geldiğini kaydeden Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Karabacak, içeriğine bakıldığında çarpıtılarak verildiği anlaşılan haberin kendilerini derinden üzdüğünü, yanlış anlaşılmaların giderilmesi için açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi. Canik Başarı Üniversite’nin yapımına başlanma kararı alınmasının ardından çok sayıda iş adamının kendilerine yarım teklifinde bulunduğunu, bunlardan birisinin de Samsunlu işadamı Galip Öztürk olduğunu belirten Karabacak şunları ifade etti: “Samsunlu iş adamımız Galip Öztürk ilimizde bugüne kadar çok sayıda eğitim kurumu yaptırmıştır. Memleketi Samsun’a kurulacak Canik Başarı Üniversitesi’ne de katkı yapmak istediğini vakfımıza iletmiştir. Bu amaçla 6 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen protokol çerçevesinde dönemin AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk’ün katılımıyla üniversitemiz kurucu vakfı olan Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı adına düzenlenen 11 adet çek ile 4 milyon 650 bin lirayı makbuz karşılığında bağışlamıştır.
Galip Öztürk 16 Mayıs 2010 tarihinde üniversitemiz temel atma töreninde yaptığı konuşmada, fakülte binası kaba inşaatına yardım ettiğini kürsüden de ifade ederek, bir Samsunlu olarak üniversite okuma fırsatı elde edemediğini ancak Canik Başarı Üniversitesi’ne verdiği destek ile tahsil açığını kapattığına inandığını, Başarı Üniversitesi’nin kendisi için ‘üniversite diploması’ özleminin giderilmesi olacağını söylemiştir.
Üniversitemiz yönetim kurulu da protokol gereğince kampüsümüzdeki eğitim fakültesi binasına ‘Galip Öztürk’ adını vermiştir." CİHAN

Yorumlar