Canik Başarı Üniversitesi gençlerin meslek edinmelerine imkân sağlıyor

Canik Başarı Üniversitesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli ‘Başarı Kariyer ve Gençlik Merkezi Projesi’ düzenlenen kapanış programıyla son buldu.

Google Haberlere Abone ol
Canik Başarı Üniversitesi gençlerin meslek edinmelerine imkân sağlıyor

Canik Başarı Üniversitesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli ‘Başarı Kariyer ve Gençlik Merkezi Projesi’ düzenlenen kapanış programıyla son buldu.

Samsun ve çevresinde yaşayan 16-29 yaş aralığındaki gençlerin teknolojik yeniliklere uyum sağlamalarının ve mesleki becerilerini geliştirmelerinin hedeflendiği proje Temmuz 2013 tarihinde başlamıştı. 9 ay boyunca devam eden proje kapsamında 300 başvurunun arasından seçilen 60 gence '3D Max Mimari Modelleme', 'Web Tasarımı', 'After Effects' ve KOSGEB’in paket programı olan Uygulamalı Girişimcilik eğitimi verildi. Gençlerin iş hayatına hazırlanmaları öncesinde destekleyici; İş Yaşamında Duygusal Zekâ, İş Yaşamında İletişim Becerileri, İş Fikrini Projeye Dönüştürme gibi çok farklı alanlarda da seminerler verildi.

Çok sayıda öğretim üyesi, proje kapsamında görev alan eğitmenler, Samsun Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve Samsun Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı kapanış programında konuşan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, proje bazlı çalışmaların önemine vurgu yaptı. Bekdemir, “Projeye katılan gençler mesleki alanda ve hayatları boyunca kullanabileceği deneyimler elde etti. Üniversitelerin başarısı adına en önemli kriterlerden biri de mezunların istihdam edilebilirliğidir. Eğer mezunların istihdam edilebilirliği yüksek ise siz hayatla ilgili, hayatla barışık, hayatla uygulaması iç içe bir eğitim veriyorsunuz; aranılan meslek erbabı, profesyonel yetiştiriyorsunuz demektir.” şeklinde konuştu. İstihdam edilebilirliğin artırılması adına yapılabileceklerin de altını çizen Bekdemir, “Nasıl olur da öğrencilerimizi ‘aranılan’ kılabiliriz, daha girişimci yapabiliriz, kendi işini üreten insan olarak buradan mezun edebiliriz şeklinde öğretim üyeleri olarak kafa yorup, bu tür projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Proje kapsamında 3D Max Mimari Modelleme kursiyerlerine bilgi aktarımı anlamında destek sağlayan Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu da kapanış programında kısa bir konuşma yaptı. Memişoğlu konuşmasında, Kariyer ve Gençlik Merkezi Projesi ile gençlerin becerileri doğrultusunda eğitim alabilmelerini çok anlamlı bulduğunu belirtti. Mimar İshak Memişoğlu, özellikle 3D Max programının mimarlık için çok önemli olduğunu söyleyerek gençlere aldıkları 3D Max Mimari Modelleme eğitimiyle ilgili altyapılarını güçlendirerek, piyasada sürekli pratik yaparak kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti ve bu işi mesleğe dönüştürebileceklerini hatırlattı. CİHAN

Yorumlar