Canik Balıkçı Barınağı tepeden tırnağa yeniden düzenlenecek

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Canik Balıkçı Barınağı'nın yeniden düzenlenmesi için protokol imzaladı.İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında...

Google Haberlere Abone ol
Canik Balıkçı Barınağı tepeden tırnağa yeniden düzenlenecek

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Canik Balıkçı Barınağı'nın yeniden düzenlenmesi için protokol imzaladı.

İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Canik Balıkçı Barınağı üst yapısında mevzuatlara aykırı inşa edilen 138 adet betonarme kulübeler yıkılarak, yerine balıkçılar için sosyal tesisler, ağ kurutma sahası inşa edilecek ve barınak karasal alanın peyzaj düzenlemesi yapılacak. Yapılan protokole göre, yıkım ve enkaz kaldırma işlemi ile karasal alanında yapılacak mekansal düzenleme, projelendirme ve yapım işi Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yerine getirilecek.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, " Projenin tamamlanması ile Canik Balıkçı Barınağındaki gecekondu mahallesini andıran görüntü ortadan kaldırılacak, balıkçılar daha rahat ve konforlu sosyal alana kavuşacak ve şehrin estetik görünümüne katkı sağlanacaktır. İl Müdürlüğü olarak bizlere her türlü desteği sağlayan, Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar