Cani komşunun minik Ceylin'i neden öldürdüğü ortaya çıktı

İzmir Ödemiş'te kaybolduktan günler sonra komşusunun evinde öldürülmüş olarak bulunan minik Ceylin'in komşusu tarafından neden öldürüldüğü ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Cani komşunun minik Ceylin'i neden öldürdüğü ortaya çıktı

Ödemiş’te 10 Haziran’da kaybolduktan sonra komşularının evindeki sandıkta cansız bedeni bulunan Ceylin’i Türkiye günlerdir konuşuyor.

Annesi babası ayrıldığı için dedesinin evinde yaşayan küçük kızın katil zanlısı komşu kadın Ş.T’nin anlattıkları ise kan dondurucuydu. Gözaltına alındıktan sonra İzmir Emniyeti’ne götürülen ve Cinayet Masası’nda sorgulanan Ş.T küçük kızı 500 TL borcunu ödeyemediği için kandırıp kaçırdığını söyledi.

Cinayet Bürosu'nda Ş.T, “Peki fidyeyi ne için isteyecektin” sorusuna şu yanıtı verdi: "Mağazalardan taksitli alışveriş yapmıştım. 500 lira borcum vardı. Ödeyecek durumum yoktu. Nasıl ödeyeceğimi bilemezken Ceylin'in dedesinin zengin olduğunu düşündüm. Kandırıp eve getirdim."

ÇOCUĞU O SIRADA YAN ODADAYMIŞ

Ş.T komşularının torunu Ceylin'i dedesinden fidye istemek için kendi çocuğuyla oynamak bahanesiyle kandırarak evlerine nasıl götürüp öldürdüğünü de anlattı. Ceylin'in önce yüzüne havlu bastırarak bayılttığını, küçük kızın bayılmasıyla paniğe kapıldığını, bunun üzerine kendini kaybettiğini, ne yaptığını bilmeden eline aldığı evdeki ahşap kasayla başına vurduğunu söyledi. Ş.T. daha sonra Ceylin’i sandığa koyduğunu bu sırada 3 yaşındaki çocuğunun ise yan odada olduğunu da ifadesinde kaydetti.


Minik Ceylin'i katleden cani komşu Ş.T

ABLASININ SİM KARTINI ALMIŞ

Ş.T, Ceylin'in dedesinin telefonuna, ablası C.G'nin evinden çaldığı sim kartı eski telefonuna takarak mesaj attığını da itiraf etti. Ş.T ve gözaltındaki diğer 2 kişi 'iştirak halinde tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI: 12 GÜVENLİK KAMERASI TEK TEK İNCELENDİ

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: "Soruşturma kapsamında, çocuğun son görüldüğü yer olan Cumhuriyet Mahallesi Düzen sokak üzerinde bulunan güvenlik kameraları incelenmiştir. Kamera görüntülerinin birinde Düzen sokaktan Selvi sokak istikametine yalnız olarak gittiği görülmüştür. Gittiği yön göz önüne alınarak toplam 12 güvenlik kamerasına ait görüntüler incelemeye alınmış ancak çocuğa ait görüntü tespit edilememiştir. Gönderilen mesaj ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırmalarda; mesajın İ.G tarafından kullanılan telefondan gönderildiği, telefon hattının İ.G' nin annesi olan C.G adına kayıtlı olduğu belirlenmiştir. İ.G ve C.G kolluk biriminde alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmemişlerdir. İ.G telefon hattını kendisinin kullandığını ancak bir süre önce kaybettiğini beyan etmiştir."

16 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

"Soruşturma kapsamında kolluk birimi tarafından toplam beş şahsın şüpheli sıfatı ile 11 şahsın ise bilgi sahibi sıfatı ile ifadeleri alınmıştır. S.T. ile yapmış olduğu görüşmede, 'eşinin kendisine bir şeyler anlattığını, Ceylin isimli kızın kendi evlerinde düştüğünü, daha sonra eşinin panikleyerek kızı evde bulunan sandığın içerisine koyduğunu söylediğini' beyan etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile şüphelilere ait evde arama yapılması sağlanmıştır."

EVİNE ÇAĞIRIP HAVLU İLE BAYILTMIŞ

"Yapılan aramada çeyiz sandığı içinde C.A eks olarak (hayatını kaybetmiş şekilde) bulunmuştur. Şüpheliler Ş.T ve S.T ve üvey anneleri R.Ö gözaltına alınmışlardır. Şüpheli Ş.T kolluk biriminde ve Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan ifadelerinde, C.A isimli çocuğu dedesinden fidye almak için kendi çocuğu ile oynaması bahanesiyle evine davet ederek kandırmak sureti ile kaçırdığını, yüzüne havlu ile bastırarak bayılmasını sağladığını, daha sonra paniğe kapılarak çocuğun başına evde bulunan ahşap kasa ile vurmak sureti ile öldürdüğünü, önceden ablası olan C.G nin evinden çalmış olduğu sim kartı eski telefonuna takarak C.A' nın dedesine mesaj çektiğini ikrar etmiştir. Şüpheliler S.T ve R.Ö ise üzerilerine atılı olan suçlamayı kabul etmemişler, suça iştirak etmediklerini beyan etmişlerdir." 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

"Olay tüm yönleri ile araştırılmaya devam etmektedir. Şüpheliler Ş.T ve S.T'nin önceki tarihlerde ölen iki çocuğu ile ilgili de ayrıca inceleme ve araştırma yapılmaktadır.”

CEYLİN'İN SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İzmir'in Ödemiş ilçesinde evinin karşısındaki apartmanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in öldürülmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde evinin önündeki parkta oynadığı sırada kaybolan ve dedesinin kayıp müracaatı sonrası başlatılan arama çalışmasında 2 gün sonra karşı komşunun apartmanında öldürülmüş halde bulunan Ceylin Atik'in son görüntüleri bir apartmanın güvenlik kameralarına yansıdı.

Ceylin'in son kez görüldüğü güvenlik kamerası görüntülerinde, küçük kızın Düzen Sokak'tan Selvi Sokak istikametine tek başına yürüdüğü görülüyor.

Ağaçlar ve park halindeki otomobiller arasından ilerleyen Ceylin daha sonra kameranın açısından çıkıyor.

Ceylin'in yürüdüğü sokakta 12 güvenlik kamerasının incelendiği ancak Ceylin'in sadece bir güvenlik kamerasında görüldüğü belirtildi.

Yorumlar

sadık ceylinin vebali hala idam çıkartmıyanlar üstündedir