Çanakkale'nin yeni logosu tanıtıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın düzenlediği ulusal yarışma ve ardından şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının oylaması sonucunda seçilen Çanakkale logosunun, gözden geçirilerek revize edilmiş hali kamuoyuna sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'nin yeni logosu tanıtıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın düzenlediği ulusal yarışma ve ardından şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının oylaması sonucunda seçilen Çanakkale logosunun, gözden geçirilerek revize edilmiş hali kamuoyuna sunuldu. Çanakkale Evi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, yeni logonun şehrin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Aydoğan, “Çanakkale değerlerini gösteren, Çanakkale’nin tüm kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alarak hazırladığımız bir logomuz oldu. Bu logonun, Çanakkale ile ilgili her konuda yaygın olarak kullanılması için basın yayın kuruluşlarına büyük görev düşüyor.” dedi. Tanıtım toplantısına ÇTSO Başkan yardımcıları Aydoğan ve Mert Mildon, Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Sezen ve Güven Barış Yüksel, Genel Sekreter Sema Sandal, Turizm Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi Armağan Aydeğer ve Proje Uzmanı Gökhan Doğru katıldı. Ayrıca yarışmanın koordinatörü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe ve birinci olan Atilla Akın da yer aldı.

ÇTSO Meclis Üyesi Armağan Aydeğer ise konuşmasında, Türkiye çapında duyurusu 17 Eylül 2013'te yapılan Çanakkale Logo Yarışması’nın büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Yarışmaya, 287 katılımcının 478 eseri katıldı. 26 Ekim tarihinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve alanında uzman dört öğretim görevlisinin katıldığı ön elemede yedi eser seçildi." şeklinde konuştu. Aydeğer, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde 4 Kasım günü, 36 kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katıldığı jüri oylamasında, Akın’ın çalışmasının birinci seçildiğini ifade etti. Logonun, teknik şartnamesinde bulunan kıstaslar çerçevesinde yeniden gözden geçirilerek son halinin verildiğini ifade eden Aydeğer, "Bizim için önemli olan, tüm STK'ların katıldığı toplantıda yapılan oylama sonucu Çanakkale logosunun belirlenmesidir." dedi.

Yarışmanın birincisi Atilla Akın ise çok basit bir logo da yapabileceğini ancak Çanakkale’yi ifade eden çok değer olduğunu, bu sebeple belli başlı değerleri kullanmadan logoyu tasarlamanın doğru olmayacağını düşündüğünü söyledi. Yeni düzenlemede, sadeleştirme adına renk sayısını azalttıklarını belirterek, “Ben bu logoyla sadece Çanakkale’yi anlatmak istedim.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar