Çanakkaleli Vatandaştan Erdoğan'a Pankartlı Çay Daveti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çanakkale'de yaptığı konuşma esnasında bir vatandaş balkonuna 'Sayın Cumhurbaşkanım sizi çaya bekliyoruz' pankartı astı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkaleli Vatandaştan Erdoğan'a Pankartlı Çay Daveti

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale'deki konuşması esnasında ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

'SİZİ ÇAYA BEKLİYORUZ'

Genelde mitinglerde kamu siyasal mesaj içeren pankartlar açarken bir yurttaş C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açtığı pankart ile çaya çağırdı. Erdoğan konuşmasını yaparken açılan pankartta, 'Sayın Cumhurbaşkanım sizi çaya bekliyoruz' yazıldı.

EMİNE ERDOĞAN FARK ETTİ

Tören dalında balkondan açılan pankartı ayrım eden Emine Erdoğan, Çanakkaleli vatandaşın davetini eşine dürterek işaret etti.

Erdoğan'ın Çanakkale'deki konuşmalarından satırbaşları;

'Çanakkale'ye saldırı eden güçler dünyanın en kocaman güçleriydi., 231 gemiyle gelen hasım güçlerine karşı biz dörtte bir tanesi ile savaş ettik. Buna karşın 18 Mart 1915 tarihinde yapılan saldırıda en kocaman yenilgiyi alıyorlar ve art çekilmek durumunda kalıyorlar. Biz bu güçlere karşı çıktık. Bizi kimse yıkamaz, bölemez kafi ki bir olalım, birlik olalım, canlı olalım.

'ÖLMEYİ TERCİH ETTİLER'

Kanlı sırtta tek gecede 3 bin şehit verdik. Düşman güçlerinin o gece 1 milyon mermi atıldığı yazılıyor. Seyid Onbaşı'yı bilmeyeniniz yoktur. Ben karşımda Seyid Onbaşıları görüyorum. Çanakkale inançla teknolojinin savaşıydı. Bu savaştan galip çıkan inanç oldu. Atatürk dahi Balkan Savaşı'nda gördükleri utancı burada yaşamaktansa ölmeyi tercih ettiklerini söylüyordu. Bu şehitlikler bu vatanın kalbinin attığı yerlerdir. Bu yürek durursa bu gövde ölür.

'HER ŞEHİDİMİZ İÇİN BİR GÜL DİKTİK'

12 sene önceki vaziyetini hatırlıyorsunuz değil mi üzüntü sağlayan bir hal vardı., Şehitliklerimizi ele aldık, abidelerimizi restore ettik, ağaçlandırdık. Bu alanı ziyaretçiler için çekimli duruma getirdik. 250 bin gül diktik.

'24 NİSAN'DA ÇANAKKALE'DE OLACAĞIM'

Çanakkale'ye rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. Sağlık Bakanımda burada. Akın akın halkımız Çanakkale'ye geliyor. O ruhu burada görüyor. 18 Mart törenlerine katılmaya İtina gösterdim. Bu törenlere bizzat kendim katıldım. Bu sene da 18 Mart Şehitleri Anma Gününde burada ve Gelibolu'da coşkuyla kutlanacak. 18 Mart'ta Başbakan geliyor. Ben de 24 Nisan'da geliyorum. Dünyanın her yerinden yurt başkanları gelecek. Galiçya cephesinden Rusya'ya kadar, bütün Balkan coğrafyasında, Ortadoğu'da şehitliklerimiz var. Ne milletmişiz be!

'BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA'

Bizde kritik bir süreçten geçiyoruz. 2023'te dünyanın ekonomik güçlerinden bir tanesi durumuna geleceğiz. Ya da 70'lere 90'lara art döneceğiz. Çok çalışıyoruz aşırı çalışma veriyoruz. Ama lastik patinaj yapıyor. Karar verirken, uygularken daha seri olmayız. Mevcut konsept kaldırmıyor. Kantar bu yükü tartamıyor. Yeni bir değişim süreci başlatmamız lazım. Biz buna yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye için de yeni anayasaya gereksinim var. Başkanlık sistemine gereksinim olduğunu söylüyoruz. Türkiye vuruş anayasası ile yoluna daha çok devam edemez. Her tarafı dökülen yeni var sistemle yoluna devam edemez.

'MİLLET İSTİYORSA BU FIRSAT KAÇMAZ'

Dünyanın bütün çağdaş devletleri başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Efendim neymiş. Başkanlık sistemi diktatörlüğü getirirmiş. Amerika'da diktatörlük mü var? Bunlar ya milletini tanımıyorlar veya kendilerine güvenmiyorlar. Diktatörlük yapmaya kalkanların karşısına dikilir. evvel benim Çanakkaleli vatandaşlarım dikilir. Bu değişim fırsatı kaçırılmaz. Başkanlık sistemi inşallah kaçırılmaz. Millet istiyorsa inşallah olacak. Her şey milletle ortak olacak.'


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar