Çanakkale'de yarın iki tören ve bir miting yapılacak

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıldönümü olan 18 Mart 2014 Salı günü, şehir merkezi ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi’nde törenler düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de yarın iki tören ve bir miting yapılacak

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıldönümü olan 18 Mart 2014 Salı günü, şehir merkezi ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi’nde törenler düzenlenecek. Ardından AK Parti mitingi yapılacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 08.30’da Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayacak törenler, stadyumun kapalı olması sebebiyle bu yıl ilk defa İskele Meydanı’nda devam edecek. Saat 09.00’da Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin’in Çanakkale Altın Madalyası’nı Türk bayrağına takmasının ardından şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklâl Marşı okunacak. Konuşmalardan sonra halk oyunları ve resm-i geçitle buradaki tören sona erecek.

İkinci tören, saat 13.00’te Gelibolu Yarımadası Hisarlıktepe mevkisindeki Şehitler Abidesi’nde olacak. Çelenk koyulmasıyla başlayacak tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı ile devam edecek. Konuşmaların ardından şehitlik defteri imzalanarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait unsurların Çanakkale Boğazı’nda yapacağı resm-i geçit izlenecek. Solo Türk uçak akrobasi gösterisinin ardından şehitler için dua okunarak, şehitlik gezisiyle tören son bulacak. Zafer kutlamaları, 21 Mart tarihine kadar çeşitli faaliyetlerle devam edecek.

Törenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Salih Kapusuz'un katılması bekleniyor.

Abidedeki törenin ardından Çanakkale şehir merkezindeki iskelede AK Parti mitingi yapılacak. Programlar sebebiyle Çanakkale İskelesi kapanacak. Arabalar Kepez-Eceabat arasında, yolcular ise Koltukbarınağı-Eceabat arasında taşınacak. Törenler ve miting sebebiyle şehir merkezinin büyük bir kısmındaki cadde ve sokaklarda araba parkları da yasaklandı. CİHAN

Yorumlar