Çanakkale’de sushi kuyruğu

Çanakkale’de öğrenciler tarafından yapılan ve dağıtılan sushi yemeği için uzun kuyruk oluştu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin, geleneksel hale getirdiği Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nın bu sene 20. kez düzenlediği ‘Japonya...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale’de sushi kuyruğu

Çanakkale’de öğrenciler tarafından yapılan ve dağıtılan sushi yemeği için uzun kuyruk oluştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin, geleneksel hale getirdiği Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı’nın bu sene 20. kez düzenlediği ‘Japonya Günleri’ Anafartalar Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Türk Japon Dostluk Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Özşen 20 yıl önce 10 kişiyle başlayan etkinliğin bugün 100’den fazla kişiyle hazırlanıp, izleyicilerle buluşmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Özbek ise 20’incisi düzenlenen bu etkinliğin en başından beri içinde olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Özbek, “1994 yılında az sayıda kişiyle, az sayıda etkinlikle başlattığımız bu program bugün 100’ü aşkın öğrenci, 13 farklı temada, çok kişinin katılımıyla gerçekleşiyor. Yıllar içinde güçlenen ve daha çok kişiye ulaşan Japonya Günleri Etkinlikleri’nin Japon kültürünü anlamak ve fikir edinmek adına çok önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinlikler boyunca Japon Çay Töreni (Sado), Japon Kaligrafi Sergisi (Shodo), Kılıç Teknikleri (Kendo), Geleneksel Danslar (Bonodori), Kağıt Katlama Sanatı (Origami), Japon yemekleri (Makizushi), Japon Satrancı (Shogi) gibi geleneksel Japon kültürüne ait birçok etkinlikle birlikte Manga sergisi, Japonca Tiyatro ve Cosplay (Japon çizgi karakterlerinin canlandırılması) gibi öğrencilerin üretip hazırladıkları programlar izleyicilerle buluştu.

ÇOMÜ Türk-Japon Dostluk Topluluğu akademisyenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Japon yemeği sushiden yiyebilmek için uzun kuyruk oluşturdu. CİHAN

Yorumlar