Çanakkale'de patlamada: 17 asker yaralı

Çanakkale'de eğitim atışı sırasında meydana gelen patlamada 17 rütbeli asker yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de patlamada: 17 asker yaralı

Çanakkale'de eğitim atışı sırasında meydana gelen patlamada 17 rütbeli asker yaralandı. Yaralılardan 15'i taburcu olurken ikisinin tedavisi devam ediyor.

Gelibolu ilçesinde bulunan 2. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 18. Piyade Mekanize Tugayı'nda patlama meydana geldi. Dün saat 21.45'te gece atışı eğitiminde, zırhlı araçtan ateşlenen bir tanksavar mermisinin harp başlığı fırlamasına rağmen onu iten mekanizma, teknik bir arıza sebebiyle namluda kaldı. İçindeki barutun patlaması sonucu zırhlı personel taşıyıcı araçta bulunan binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzmanlardan oluşan 17 asker yaralandı. Murat Bucaklı, Yalçın Yıldırım, Ahmet Altunsoy, Talat Değer, Hakkı Arı, Mehmet Ali Uzunkaya, Murat Koç, Abdul Tekin ve Tuğkan Çilingir'in de aralarında bulunduğu yaralılar, cankurtaranlarla Keşan, Gelibolu ve Çanakkale merkezdeki hastanelere kaldırıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, "Çanakkale ve Gelibolu'daki hastanelerde bulunan iki askere, patlama sırasında yüzlerine isabet eden küçük şarapnel parçaları nedeniyle cerrahi müdahale yapıldı. Üzücü bir olay yaşadık ancak yaralıların durumunun iyi olması tesellimiz oldu." dedi. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise patlamanın bir arızadan meydana geldiğini belirterek, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar