Çanakkale’de ortaokul öğrencileri Soma için oturma eylemi yaptı

Çanakkale’de bir ortaokul da eğitim gören öğrenciler, bir araya gelerek Soma’da hayatını kaybeden madenciler için oturma eylemi yaparak, defter kağıtlarına sloganlar yazdı.     Çanakkale Merkez’de eğitim veren Şinasi...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale’de ortaokul öğrencileri Soma için oturma eylemi yaptı

Çanakkale’de bir ortaokul da eğitim gören öğrenciler, bir araya gelerek Soma’da hayatını kaybeden madenciler için oturma eylemi yaparak, defter kağıtlarına sloganlar yazdı.

    Çanakkale Merkez’de eğitim veren Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu’nda eğitim alan bir grup öğrenci, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğrenciler, tepkilerini okul defterinin yapraklarına yazarak oturma eylemi yaptı. Meydanda geçenlere ellerindeki defter kağıtlarına yazdıkları sloganları göstererek dikkat çeken öğrenciler, madencilerin boşu boşuna can vermelerine eylem yaptıklarını söyledi.

    Yaklaşık bir saat eylem yapan öğrenciler, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından okullarına geri döndü. Öğrenciler, yarın da siyan elbise giyerek okula gidecekleri konusunda anlaştı.

CİHAN

Yorumlar