Çanakkale'de huzurevlerini her hafta bir resmî daire ziyaret edecek

Çanakkale'de yeni bir uygulama başlatıldı. Vali Ahmet Çınar huzurevleri, sevgievleri ve yetiştirme yurtlarını, her hafta bir resmî dairenin ziyaret ederek, kalanlarla sohbet edip ilgileneceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de huzurevlerini her hafta bir resmî daire ziyaret edecek

Çanakkale'de yeni bir uygulama başlatıldı. Vali Ahmet Çınar huzurevleri, sevgievleri ve yetiştirme yurtlarını, her hafta bir resmî dairenin ziyaret ederek, kalanlarla sohbet edip ilgileneceğini söyledi.

Valilik tarafından, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Çanakkale Savaşları ile ilgili bir sunum yaptırıldı. Belediye başkanları, kaymakamlar ve daire müdürlerinin de katıldığı sunumdan önce kahvaltı programı da düzenledi. Kahvaltıda genel konular hakkında bilgi veren Vali Çınar, yeni bir uygulama başlattıklarını açıkladı. İlgiye muhtaç vatandaşların sık sık ziyaret edilmesi için yeni bir takvim belirlediklerini, her hafta bir resmî dairenin personelinin huzurevleri, sevgievleri ve yetiştirme yurtlarını ziyaret edeceğini söyledi. Çınar, "Huzurevleri, sevgievleri, yetiştirme yurtları gibi seviye, ilgiye muhtaç yerler için tüm daireleri kapsayan bir takvim yaptık. Bu takvim çerçevesinde her daire, kendi personeliyle birlikte ailesini de yanına alarak bu yerleri ziyaret edecek, ilgilenecekler, bu çerçevede ekstra projeler de yapabilecekler. Orada etkinlikler gerçekleştirecekler. İlgiye muhtaç insanlarımız, yaşlılarımız için her hafta ziyaretçilerin olduğu, sürekli ilginin olduğu bir uygulama. Hepimizin boynunun borcudur. Bir takvim çerçevesinde bunun sürekli kılınması iyi bir şey." dedi.

Öte yandan Vali Çınar, yerel seçimlerin güven ve barış ortamı içsinde yapılması için kurumları, duyarlı olmaları konusunda uyardı. Geçen cumartesi günü İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın seçim güvenliğiyle ilgili toplantısına katılan Çınar, seçim sürecinin güven içerisinde ve hakkaniyetli bir şekilde yürütülmesi için her türlü önlemin alınması talimatını verdiğini aktardı. Çanakkale’de de halkın iradesinin özgürce ve adaletli bir şekilde sandığa yansıması için seçimlere ilgili bütün kurumlarla gerekli desteği vereceklerini anlatan Vali Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir diğer deyişle hakkaniyeti bozucu tutum ve davranışlardan uzak durmamız gerekiyor. Bu konuda basın mensubu arkadaşlardan da bir ricam var. Çanakkale için ‘barış kenti’ diyoruz. Huzur içerisinde yaşıyoruz. Sosyalleşme seviyesi Türkiye ortalamasının üzerinde. Seçimlerin belli bir düzen içerisinde yapılması için haberlerinize, üslubunuza ve manşetlerinize dikkat edin. Kışkırtıcı ve tahrik edici olmayan, sürekli yapıcı olan üslup kullanırsak hep birlikte seçim sürecini huzur ve barış içinde, özgür bir ortamda, adaletle tamamlamış olacağız."

Konuşmanın ardından konferans salonuna geçildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Erdemir tarafından, Çanakkale Savaşları'nın önemli anları anlatıldı. CİHAN

Yorumlar