Çanakkale'de görme engellilerden masörlük projesi

Güney Marmara Kalkına Ajansı (GMKA) 2014 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi masörlük projesiyle başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de görme engellilerden masörlük projesi

Güney Marmara Kalkına Ajansı (GMKA) 2014 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi masörlük projesiyle başvurdu. Projenin kabul edilesi durumunda, görme engelliler masör olacak.

GMKA Çanakkale ofisindeki yetkililere projelerini teslim eden Dernek Başkanı İbrahim Batal, dezavantajlı kesim için açılmış olan programa, engellilerin topluma kazandırılması için bir proje hazırladıklarını söyledi. Batal, “Ajansımıza geçen yıl da bir projeyle başvuruda bulunduk. Çağrı merkezi projemizi yüzde 100 başarıyla tamamladık. Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı ve 544 saatlik bir eğitimi olan ilk görme engelli çağrı merkezi elemanı kursunu tamamlayan 12 kursiyerimizi istihdam ettik. Sekiz kursiyerimiz de çeşitli firmalara başvuruda bulundular. Bu yıl yine dezavantajlı kesim için açılmış olan programa engellilerin topluma kazandırılmaları, tüketen değil üreten bireyler olarak öz güvenlerinin arttığı bir konuma gelebilmeleri amacıyla hazırladığımız ve katılan kursiyerlerimizin hepsinin istihdam edilecekleri projemizi yetkililere sunduk." dedi.

Projenin GMKA tarafından kabul edilmesi durumunda kursiyerler, 608 saatlik kurs görecek. Toplam mali değeri 100 bin lira civarında olan projenin, Çanakkale’deki görme engellilere fayda sağlayacağı düşünülüyor. CİHAN

Yorumlar