Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü Erzincan'da çeşitli programlar düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü Erzincan'da çeşitli programlar düzenlendi. Düzenlenen törenlerde 99 yıl önce kazanılan zaferin büyüklüğü ve bu zaferi elde eden kahramanlar anıldı.

Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü'nde ilk tören Garnizon Şehitliğinde düzenlendi. Törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Göktan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, daire müdürleri, askeri ve sivil erkan katıldı. Programda Valilik, 3. Ordu ve Belediye Başkanlığınca anıta çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Törende 3'üncü Ordu Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Taşkesen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Şeref defterini imzalayan Vali Abdurrahman Akdemir, "Çanakkale Savaşları 1. Dünya savaşının seyrini değiştiren, aziz milletimizin gücünü bir kez daha dünyaya duyuran, tarihe Çanakkale Geçilmez sözünü yazdıran ve milli mücadelenin de temellerini oluşturan bir destandır. Tarihe altın harflerle kazınan bu kahramanlık destanlarının asıl sahipleri hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, 7’den 70’e tek yürek ve tek bir vücut olan ecdadımızın bize armağan ettiği bu şanlı zaferi her yıl yeniden idrak ederek anmak üstün cesaret, feragat ve kahramanlıkları ile dünyaya örnek olan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha yad etmek ve aziz hatıralarına, geride bıraktıkları yakınlarına sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Ülkemizin birlik ve beraberliği, huzur ve güvenliği ile vatanın bölünmez bütünlüğüne gösterdikleri büyük fedakarlık ve cesaret sonucu şehit olan kahramanlarımızı millet olarak asla unutmayacağız” dedi.

Programda daha sonra şehit kabirlerini ziyaret eden Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Göktan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, daire müdürleri, askeri ve sivil erkan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit kabirlerine kırmızı karanfil bıraktı. CİHAN

Yorumlar