Çanakkale Zaferi Tüm Yurtta Kutlanıyor

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Zaferi Tüm Yurtta Kutlanıyor

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 08.30'da başlayan törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çok sayıda milletvekili, asker, muharip gazi, bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazi çocukları ile öğrenciler katıldı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın hükümet adına çelenk bıraktığı Atatürk Anıtı'na daha sonra Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ile CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan birer çelenk sundu. Şehitleri selamlamak için TCG Turgutreis fırkateyninden 21 pare top atışı yapıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

ANZAK HEYKELİNE KINAMA

Bakan Yılmaz, tören sona erdikten sonra muharip gazilerin yanına giderek tokalaşırken, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesi üyeleri Atatürk Anıtı'na karanfiller bırakıp, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. ADD Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, 99 yıl önce sömürgecilere karşı büyük bir zafer kazanıldığını, bu zaferin kazanılırken Mehmetçiğin hiçbir zaman centilmenliği elden bırakmadığını ve savaş sırasında yaralanan bir Anzak askerini dahi kucağına alarak siperine götürdüğünü hatırlatıp, Avustralyalıları bir Anzak askerinin Türk bayrağını ve Türk askerine ait kafatasını ayakları altına alan heykeli yaptıkları için kınadığını söyledi.
CHP'li Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tören sonunda partililerle birlikte Atatürk Anıtı'na ayrıca çelenk bıraktı.

Yorumlar