Çanakkale Valisi Çınar: Ajans 2015 kurulmayacak

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı için yapılacak çalışmalar kapsamında kurulması düşünülen Ajans 2015’in görevini, yeni kanunla kurulan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Başkanlığı’nın yapacağını...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Valisi Çınar: Ajans 2015 kurulmayacak

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı için yapılacak çalışmalar kapsamında kurulması düşünülen Ajans 2015’in görevini, yeni kanunla kurulan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Başkanlığı’nın yapacağını söyledi.

Vali Çınar, bugün daire müdürleriye Deniz Polisevi’nde bir toplantı yaptı. Daha önce ise genel konularda bilgi vererek, Gelibolu Yarımadası’nın yönetim statüsünün değişmesiyle ilgili bilgi verdi. Yeni kanunla daha önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nın bundan sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Başkanlığı adı altında yönetileceğini belirteni Çınar, “Yeni kanunla başkanlık kuruldu. Bu başkanlıkla daha önce hep konuştuğumuz 100. yıla yönelik ajans kurulacak mı kurulmayacak mı sorularının da bir cevabı olan. en az genel müdürlük ve daha üst statüde bir başkan tarafından yönetilen, özel kanunları olan bir kurum oluşturulmuş oldu. Daha önce Orman Bakanlığı’na bağlı bu geniş yapı içinde yönetiliyordu. Bu aşamadan sonra sadece kendi alanıyla ilgili daha güçlü bir kurum olarak iş ve işlemlerine devam edecek. Ajans görevini de bu kurum yönetecek. Ajans niye kurulmadı diye aklınıza gelebilir. Hakikaten bu kurumun yetkileri, çalışma hızı, mevzuat açısından değerlendirildiğinde yeni ajansın kurulmasına da gerek yok.” şeklinde konuştu.

Vali Çınar'ın açıklamalarının ardından söz alan AFAD Çanakkale Müdürü Erdoğan Çabuk ise Gökçeada’da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından şehirdeki son durumu aktardı. İl genelinde 299 binanın ağır, 16 binanın orta ve 242 binanın az hasar aldığını belirten Çabuk, Gökçeada’da halen 95 kişinin kampta kaldığını söyledi: “Gökçeada’da 160 bina ağır hasarlı. 112 çadır kuruldu burada. Çadırlar genelde evlerin yanına kurularak, evlerinden de aynı zamanda faydalanmaları sağlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Gökçeada’daki tesislerde de 95 vatandaşımız kalıyor, ihtiyaçları karşılanıyor.”

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay de Ege Denizi’ndeki göçmen kaçakçılığıyla ilgili bilgi verdi. Tunay, bölgede her gün 100 civarında kişinin kurtarıldığını belirterek, havaların ısınmasıyla bu sayının daha da artacağını söyledi. Göçmen kaçakçılığının önüne geçmek için bölgede 24 saat çalıştıklarını sözlerine ekledi. Toplantıda diğer daire müdürleri de kendi alanlarıyla ilgili bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar