Çanakkale tiyatrosu duygulandırdı

Burdur Alpaslan Ali Can Koleji’nin Çanakkale Haftası ile ilgili düzenlediği tiyatro katılımcıları duygulandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale tiyatrosu duygulandırdı

Burdur Alpaslan Ali Can Koleji’nin Çanakkale Haftası ile ilgili düzenlediği tiyatro katılımcıları duygulandırdı.

Burdur’un ilk ve tek özel okulu olan Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji kültür faaliyetleri kapsamında bir tiyatro düzenledi. Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında düzenlenen tiyatro Burdur Mehmet Akif Ersoy (Makü) Konferans Salonu’nda yapıldı. İstanbul Dünya Sahnesi Tiyatro Kulübü’ tarafından sergilenen ‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ adlı tiyatroya Burdurlular yoğun ilgi gösterdi.

Tiyatro öncesinde katılımcılara açış konuşması yapan Burdur Alpaslan Alican Koleji Genel Müdürü Soner Oğuzhanoğlu, "Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 99.Yıldönümünü kutluyoruz. Bu anlamlı günü yeniden yaşamak atalarımıza vefa borcumuzu ödemek ve o günleri unutmamak için tiyatro ekibini Burdur’a davet ettik. Çanakkale ruhuna destek veren, veli, öğrenci, öğretmen ve tüm Burdurlulara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açış konuşmasından sonra sanatçılar, ‘Özlenen Çanakkale Ruhu’ adlı oyunu icra etti. iki perdelik tiyatro oyununda oyuncuların gösterdiği performans alkış alırken, katılımcılar birçok sanhede duygulandı.
Yoğun katılımın yaşandığı programa bazı siyasi parti başkanları, eğitimciler, kurum müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tiyatro gösterisinden sonra programa katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Burdur İl Başkanı Mehmet Türksoy, yaklaşan seçimler dolayısı ile ülkenin her gün gerginleştirildiğini, yeniden Çanakkale ruhuna, yeniden kardeşliğe ve birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Program Burdur Alpaslan Alican Koleji Genel Müdürü Soner Oğuzhanoğlu’nun tiyatroculara çiçek takdimi ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar